KRSTULOVIĆ OPARA “Ne očekujem primitivnu kampanju kao 2017. Onakve divljačke napade je malo tko doživio”

"Predložio sam joj da sa svojom i njenom listom upravljamo gradom i učinimo ga boljim. To su odbili, sada je očito da su promašili i da se jedna dobra inicijativa koja je okupila velik broj građana po njihovu žalost raspala", komentirao je raspad Pametnog


Andro Krstulović Opara

Aktualni splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara 5. lipnja 2017. sjeo je na gradsko “prijestolje”, a 4. studenog ove godine javno je obznanio da se neće kandidirati na još jedan gradonačelnički mandat na nadolazećim lokalnim izborima 2021. Tako se u Splitu nastavlja “prokletstvo” da se u suverenoj Republici Hrvatskoj niti jedan gradonačelnik nije zadržao u funkciji više od jednog mandata.


Krstulović Opara sinoć je u društvu supruge posjetio otvaranje izložbe fotografija u Fotoklubu Split, a to je bila prilika da ga upitamo nekoliko pitanja vezanih uz gradske aktualnosti.

Kako se osjećate kada znate da za pola godine više nećete imati gradonačelnički “teret” na sebi?

Potpuno sam koncentriran na svoj posao i svoje obaveze. Ne osjećam se niti malo manje predan svome poslu, niti malo manje odgovoran prema građanima. Ništa se nije promijenilo od kada sam to obznanio.

Odavno sam rekao da ću o odluci izvijestiti na vrijeme, nakon konzultacije s obitelji i liječnicima.Vice Mihanović na izborima će pokušati postati novi splitski gradonačelnik. Kakvo je Vaše mišljenje o njemu?

– Vrlo vrijedan čovjek s kojim sam ostvario najveći dio svojih programskih zadaća. Dobio sam izbore s tim kada sam rekao da istok grada mora dobiti dostojno mjesto. Ponosan sam na to da ćemo konačno spojiti naselje Kila koje deset godina nije imalo civilizirani put. Ponosan sam na sanaciju Karepovca, na veliki športski centar na Mejašima, na “škologradnju” – a to je šest škola, a proširena je upravo škola na Mejašima. Kada tome pridodamo novootvoreni vrtić na Kili onda je potpuno jasno da sam glavninu svojih programskih ciljeva ostvario na Mejašima, zahvaljujući dobroj suradnji, kako sa svim našim službama, gradskim poduzećima, tako i s čelnicima kotara, a prvi među njima je bio Vice Mihanović. Moj forte je bio istok grada. Mislim da smo toliko posla na Mejašima napravili da se sada treba koncentrirati na druge kvartove. Puno se toga još mora učiniti i vjerujem da će se moj program nastaviti. Svi se građani Splita u svim dijelovima grada moraju osjećati ravnopravno.

Pola je godine do izbora. Očekujete li žestoku predizbornu bitku kao što je bila ona u proljeće 2017?

– Kampanja sasvim sigurno neće biti žestoka i primitivna kao što je bila ona koja se 2017. vodila protiv mene. Onakve divljačke napade je malo tko doživio. Nadam se i da je nitko više neće doživjeti.

Pametno je “preko noći” prestalo biti najjača oporbena stranka…

– Već sam komentirao. Šteta, jedna kvalitetna inicijativa koja je mogla sudjelovati u oblikovanju života u Splitu. Odmah po dobivanju izbora nazvao sam gospođu Marijanu Puljak i ponudio joj da bude predsjednica Gradskog vijeća. Predložio sam joj da sa svojom i njenom listom upravljamo gradom i učinimo ga boljim. To su odbili, sada je očito da su promašili i da se jedna dobra inicijativa koja je okupila velik broj građana po njihovu žalost raspala.

Moja reakcija na članak je...
Vau
11
Haha
1
Hagić
1
Hmmm
6
Plač
1
Grrr
2
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime