Zapjenit će bazeni ovog vikenda, vaterpolisti kreću u novu borbu za prvaka države. U dosadašnjih 19 prvenstava najuspješniji klub sa 16 titula je dubrovački Jug, koji ujedno posljednjih godina i dominira hrvatskim bazenima. Mladost je bila na vrhunci devedesetih godina, Žapci su u svoje vitrine spremili 10 pokala državnih prvaka. Primorje je u novijoj povijesti dva puta osvajalo prvenstvo, dok je od splitskih klubova to uspjelo samo jednoj,  momčadi sa Zente 1998. godine.  Vaterpolo klub Pošk  je godinu poslije i postao prvak Europe pod imenom Slobodna Dalmacija.

U prošloj sezoni, čudnoj za svih, Mladost je uzela titulu prvaka Jadranske lige, a gospari sa Gruža postali su prvaci  Hrvatske.

I ove će sezone Jug i Mladost voditi glavnu riječ, nas u ovoj najavi sezone više zanimaju splitski klubovi. Prvi dio prvenstva  se igra jednokružno, drugi dio u dvije grupe, pa „play off“.

Jadran je ove godine proslavio 100 godna od osnutka. Skromno, samo tridesetak ljudi na večeri na Zvončacu. Prošle su godine igrali Ligu prvaka koja je prekinuta i nikad nastavljena, kao da je nije ni bilo. Pozicija jadranaša u nekom sadašnjem omjeru snaga je treće mjesto u hrvatskom vaterpolu. Realno.

Na kraju prošle sezone imali su dosta odlazaka pa su povukli nekoliko igrača iz mlađih kategorija, kažu raste dobra generacija. Dva, možda tri mlađa konkurirat će za prvi sastav. Nakon Ivana Asića prvu momčad vodi Mile Smodlaka (44), tu je i sportski direktor Dejan Savičević.  I ove godine se nadaju europskoj Ligi prvaka, ali prvo će u studenom morati biti dobri na turniru na Siciliji,  u Siracusi. Otom – potom. Prvo kolo „domaćice“ igraju u Splitu, u subotu protiv Zadra u 19,30 sati.

Mornar je prošle godine proslavio 70 godina, ima svoju priču koja je bila puno bolja kada je Brodospas sponzorirao klub. Davno bilo pa se spominjalo. Trener prve momčadije je i dalje  Danijel Burić koji je uspio za ovu sezonu zadržati samo centra Buzdovačića koji  je sa 29 godina  veteran u ekipi. Iz Jadrana se vratio Marin Vrdoljak koji ima 21., ostali igrači još nisu kupili svoju prvu britvicu, pa golobradi kreću u novu sezonu. Prvo kolo igraju također u subotu na Poljudu, početak utakmice je u 18 sati, protivnik je Galeb.I Pošk ima pomlađenu momčad. Trener ostaje Mirsad Zajmović koji će uz Sinu Školnekovića predvoditi ove poletarce do očekivanog rezultata. A to bi bilo – preživjeti.

Kasnila je momčad sa pripremama, na početku ne očekuju ništa više od prilike za uigravanje. Kako vrijeme bude odmicalo valjda će momčad dobro igrati. Prvo kolo igraju u Rijeci protiv Primorja ovu subotu u 20 sati.

Sva tri kluba dakle kreću u borbu pod geslom – tko preživi, pričat će !

Domaća liga od ove sezone ima 11 klubova, nakon 35 godina u elitu se vraća KPK !!
PLIVAJ, PRAŠI – NAPRID NAŠI“.  Za one koji manje znaju  KPK je korčulanski klub duge tradicije i bogate vaterpolo povijesti. Imaju novi bazen, staru slavu i puno entuzijazma.

I za kraj kažimo da će tkz. Regionalna liga igrati nekad slijedeće godine, po turnirskom sustavu.

Za ljubitelje, simpatizere i vaterpolo navijače, uključujući  zgodne djevojke vaterpolista – još na žalost nema dozvole da publika može na tribine. Šteta, ali i to je (korona) život.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime