Rijetko koji blagdanski obrok prođe bez francuske salata.
U svega sat vremena možete pripremiti ovu ukusnu salatu.
SASTOJCI:
- 350 g krumpira
- 350 g smrznutog graška
- 350 g kiselih krastavaca
- 200 g mrkve
- 200 g majoneze
- 3 jaja
- 1 kiselo vrhnje
- 1 jogurt
- 1 jabuka
- sol, papar, senf
Smrznuto povrće stavite kuhati u kipuću vodu koju ste prethodno posolili. Kuhajte 15 minuta dok povrće ne omekša. U drugi lonac u hladnu posoljenu vodu stavite kuhati krumpir u kori. Jaja isto skuhajte te kada se ohlade narežite ih na kockice, piše Mamin kutak.
Skuhano povrće ocijedite te ga ostavite da se ohladi a nakon što se ohladi narežite povrće na manje kockice. Ako je krumpir kuhan, ohladite ga te zatim ogulite koru. I krumpir narežite na manje kockice. Jabuku s kojom će salata dobiti na svježini isto narežite na kockice. Majonezu pomiješajte sa kiselim vrhnjem, jogurtom, soli, paprom te jednom žlicom senfa.
Nakon toga sve sastojke pomiješajte zajedno. Na kraju dodajte sitno sjeckane krastavce.