Kotur: “Sjećanje na antifašističku borbu potiskuje se kako bi se što manje isticala sluganska politika HDZ-a u Europskoj pučkoj stranci”

"Upravo su hrvatski antifašisti vratili Hrvatskoj teritorije koje su svojim fašističkim gospodarima za šaku vlasti predali hrvatski kvislinzi"


Goran Kotur

Saborski Odbor za ratne veterane predložio je amandman na Vladin prijedlog zakona o blagdanima, po kojemu bi se Dan Hrvatskog sabora, 8. listopada, umjesto kao spomendan slavio kao blagdan, a praznik Dan antifašističke, 22. lipnja ‘postao’ bi spomendan. Ovaj potez naišao je na burne reakcije, a jedna od njih je i od splitskog SDP-a koju prenosimo u cijelosti:


“Ne iznenađuje prijedlog Odbora za ratne veterane Hrvatskog sabora da Dan antifašističke borbe 22. lipnja umjesto praznika postane spomendan. Taj prijedlog je ne samo civilizacijski pogrešan već i protivan hrvatskim nacionalnim interesima, zbog toga što upravo ovakvi prijedlozi daju legitimitet stavovima poput onoga koji je izrekao Antonio Tajani, da su Istra i Dalmacija talijanske. Ali, vladajući HDZ u Europskoj pučkoj stranci sjedi s poznatim predatorima na hrvatski teritorij, Aleksandrom Vučićem iz Srbije i Antoniom Tajanijem iz Italije. Očito se sjećanje na hrvatsku antifašističku borbu, u odnosu na broj stanovnika vodeću u Europi, želi potisnuti kako bi se što manje isticala sluganska politika vladajućeg HDZ-a u Europskoj pučkoj stranci.

 Iako su antifašističke vrijednosti upisane u Izvorišne osnove Ustava Republike Hrvatske, Dan antifašističke borbe i do sada se službeno obilježavao od strane HDZ-ove vlasti samo preko volje, a tri tisuće antifašističkih spomenika stoji uništeno. Upravo su hrvatski antifašisti vratili Hrvatskoj teritorije koje su svojim fašističkim gospodarima za šaku vlasti predali hrvatski kvislinzi. Hrvatski antifašisti onemogućili su i stvaranje kvazidemokratske velike Srbije nakon Drugog svjetskog rata, po željama zapadnih saveznika. Naši antifašisti nisu bili poslušnici ni fašističke Italije, ni nacističke Njemačke, pa čak ni velesila u antifašističkoj koaliciji – Sovjetskog saveza, Velike Britanije i SAD-a. Zbog toga i danas smetaju onima koji po svoje mišljenje idu u Bruxelles i druge centre moći.”

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime