U spomenutom Domu, prema današnjim podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, ukupno je 60 zaraženih osoba, a pet ih je hospitalizirano u riječkom KBC-u, piše N1.

Osim iz Doma, pozitivno je još 14 osoba s područja Primorsko-goranske županije, a svi oni kontakti su ranije zaraženih osoba.

Kako je danas medije izvijestio ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Vladimir Mićović, u ovoj lošoj vijesti oko prodora virusa u delnički Dom za starije osobe, dobra je da je klinička slika većine zaraženih stabilna, odnosno bez ozbiljnijih su simptoma. Do sada je testirano 93 korisnika i djelatnika i kod 60 je pozitivan nalaz na koronavirus. Epidemiolozi s posebnom pažnjom vode ovaj slučaj, kako se virus ne bi proširio izvan Doma, rekao je Mićović. Provedena je dezinfekcija doma i trijaže, što znači da su odvojeni nezaraženi od oboljelih korisnika doma.

Prema riječima glavnog epidemiologa Dobrice Rončevića, u koordinaciji između KBC Rijeka, Doma zdravlja i Zavoda za hitnu medicinu, svim zaraženima u Domu je osigurana 24-satna liječnička skrb na način da je uvedeno dežurstvo dvojice liječnika Doma zdravlja. Ukoliko se bilo kome od štićenika stanje pogorša bit će hitno prebačeni u KBC. Većina je za sada blage kliničke slike, a ima i asimptomatskih slučajeva, rekao je Rončević.

Ukupno je u PGŽ 125 aktivnih slučajeva koronavirusa, a u samoizolaciji je 418 osoba. U protekla 24 sata 4 osobe su ozdravile, a dvoje ih je nažalost umrlo, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime