KORIDA U DICMU Ove nedjelje atraktivne borbe bikova uz bogatu gastro ponudu i glazbu uživo

Sunčano i toplo proljetno vrijeme pravi je razlog da u nedjelju posjetite Dicmo!

U Dicmu će se ove nedjelje održati 15. “Korida”. Gospodarka zona Dicmo će s početkom u 12 sati ugostiti atraktivne borbe bikove, uključujući borbu za šampiona srednje kategorije. Posjetitelje očekuje još 10 atraktivnih borbi neporaženih bikova. Na bikijadi će snage odmjeriti u dogovorenim borbama najbolji bikovi s područja Dalmacije i Bosne i Hercegovine.


Koridu će, u organizaciji braće Kokan, pratiti bogata gastronomska ponuda i glazba uživo. Sunčano i toplo proljetno vrijeme pravi je razlog da u nedjelju posjetite Dicmo!

Inače su ove borbe, kaže nam organizator Jakov Kokan, popraćene tradijicijskim običajima Dalmatinske zagore, pa se tu mogu čuti stari napjevi poput gange i rere, a sve uz domaća vina i tradicionalna jela, te ostale domaće delicije.

Borbe bikova su za razliku od onih toreadorskih španjolskih, gdje se bik na kraju ubije, posve različite. Nema tu ni krvi ni ubijanja već samo ukrštanja rogova i onaj bik koji duže izdrži ili potjera svog suparnika postaje pobjednikom, što na kraju uveseljava gledatelje, a posebice vlasnike bikova koji se za ovu tradiciju pripremaju cijelu godinu. Pripremljene su i bogate nagrade najboljima…

Dođite svi ove nedjelje u Dicmo na 15. tradicionalnu bikijadu i pučko veselje.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime