U vikendu za nama u antičkoj Saloni održale su se dvije zanimljive utrke u organizaciji Trail i treking kluba Strka u kojima su se dobro zabavili odrasli i djeca.

Noćnu utrku za odrasle u subotu, 3. kolo Strkine trail lige, startalo je šezdesetak trkača kojima nije smetala lagana kiša i prohladno vrijeme. Uz pomoć karte morali su pronaći 9 kontrolnih točaka skrivenih pokraj povijesnih znamenitosti Salone. Pronalaženje kontrola uz pomoć svjetla čeonih lampi pružalo je dodatnu draž utrci, a najkraći put za skupiti sve kontrole bio je oko 5 kilometara.

Najbrži su bili: 1. Ivica Sedlar, 2. Tomislav Maleš i 3. Kristijan Brekalo.

U ženskoj konkurenciji poredak je sljedeći: 1. Vera Mekinić, 2. Jadranka Ružička Jakus, 3. Mila Ozretić.

U nedjelju ujutro, po nešto ljepšem vremenu, održana je dječja utrka koja je okupila stotinjak mališana i isto toliko roditelja u zajedničkoj ”potrazi za blagom” koje se nalazilo na tri različita mjesta u Saloni.  Kao nagradu za uspješnu potragu mali trkači u cilju su dobili medalju.

”Cilj nam je izvući djecu na svježi zrak, u prirodu, da shvate da zabava nije samo na ekranima nego i u pravoj stvarnosti, među svojim vršnjacima. Također nam je i cilj upoznati ih sa zavičajem i povijesnom baštinom na zabavan i aktivan način” – kažu organizatori iz Trail i treking kluba Strka.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime