Dječak (11) je stradao u srijedu u Letovaniću i život mu je ugrožen. On je s društvom u metalnu posudu nagurao karabitni eksploziv. Uslijed eksplozije metalna posuda se rasula i komadići su dječaku završili u glavi. Hitna ga je odvezla u bolnicu u Klaićevoj u Zagrebu.

Dječak je pri svijesti iako je riječ o teškoj ozljedi. Na više mjesta ima prijelome lubanje i rane. Operacija će trajati najmanje tri do četiri sata, a sve nalikuje ratnim ozljedama – rekao je uoči operacije neurokirurg doktor Miroslav Gjurašin. O stanju dječaka će se više znati narednih dana, piše 24 sata.

Nažalost, mališan nije jedina žrtva igre pirotehnikom proteklih dana.

‘Moj sin izgubio je vid zbog petarde. Zašto djeci prodaju zabranjenu pirotehniku?’

Apeliram da se djeci ne prodaje pirotehnika, koja je zabranjena i od koje se mogu teško ozlijediti. Ne ponovilo se više nikome, kazala nam je i Matea B., majka 14-godišnjaka koji se na Štefanje ozlijedio paleći petarde s prijateljem (13).

Dječak, inače s područja Zagreba, bio je u Brezovici kod bake. Kako je ispričala njegova majka, u jednoj trgovini on i prijatelj uspjeli su kupiti veliku količinu petardi, među kojima pirotehnička sredstva II. i III. kategorije, koja se ne smiju prodavati mlađima od 18 godina. Također, njihova uporaba dozvoljena je od 27. prosinca do 2. siječnja.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime