Klapa Luka predstavlja album “Zbog ljubavi”

Album je nominiran za Porina u kategoriji najboljeg pop i folklornog albuma

Album „Zbog ljubavi“ nominiran je za Porina u kategoriji najboljeg pop i folklornog albuma. Sedmi je to nosač zvuka klape Luka, peterostrukih pobjednica Festivala dalmatinskih klapa u Omišu.


Na albumu su zastupljene obrade poznatih skladbi u a capella izvedbi te autorske skladbe koje su izvođene na Festivalu šibenske šansone, Kaštelanskom festivalu i Melodijama Istre i Kvarnera. Posebno se ističu dvije glazbene suradnje s velikanima hrvatske glazbe. Prva od njih je pjesma „Dani“ koja je nastala s doajenom hrvatske glazbe Oliverom Dragojevićem. Iz dugogodišnjeg prijateljstva i zajedničke glazbene sinergije, došla je ideja o suradnji koja je rezultirala dirljivom skladbom posvećenoj ljubavi.

„Dani“ govore o potpunoj posvećenosti jednom odnosu koji je baza svakog trenutka, sata, dana. Druga pjesma imena „Kad bih ja“ nastala je u suradnji s trogirskim slavujem Vinkom Cocem. Do suradnje je došlo zajedničkom inicijativom, a rezultiralo velikim zadovoljstvom učinjenim. Pjesma „Kad bih ja“ vrlo brzo nakon izlaska u javnost je osvojila srca publike.

Glazbu autorskih skladbi potpisuje Duško Rapotec – Ute, a tekstove Tatjana Bon. Gitaru na skladbama Dobar dan i Nokturno odsvirao je glazbenik nagrađivan višestruko nagradom Status Ivan Pešut. Produkciju potpisuje poznati i priznati glazbeni dvojac Olja Dešić i Sveto Popović.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0