Ovog petka Centar za rehabilitaciju “Mir” upriličio je dobrotvornu prodajnu izložbu umjetničkih slika.

Izložene slike, uglavnom  s motivima bliskim Dalmaciji, jedan su dio onoga što je nastalo tijekom godina u likovnim kolonijama koje u planinarskom domu Putalj organizira HPD Kozjak. Autori slika svoja djela po završetku kolonije uglavnom poklanjaju organizatorima, a planinari tim djelima nastoje pomoći u različitim humanitarnim akcijama. Tako su ovog puta došli na ideju da uz zajedničku organizaciju prodajne izložbe, slike ponude zainteresiranima, a prihod namijene Centru Mir u Rudinama.

Gradonačelnik Kaštel Denis Ivanović, pozdravio je ovu akciju obećavši pomoć Grada, ali i uključivanje resornog Ministarstva.

– Ova akcija ide za uređenje kuhinje u Centru Mir, zahvaljujem se i svim donatorima. I Grad Kaštela se sa svoje strane priključio aukciji te kupio nekoliko slika. Suradnja Grada i Centra Mir je velika i dobra pa smo tako i u ovoj godini odmah na početku mandata nove ministrice socijale započeli jednu priču, rekli joj svoje probleme i ona je sa svoje strane obećala da ćemo po pitanju samoga Centra Mir imati konkretnije investicije. Također u čitavu priču se uključila i SDŽ i vjerujem da ćemo u 2020. godini imati i jednu malo konkretniju obnovu kuća u samome Centru Mir – kazao je Ivanović te svima zaželio sretan i blagoslovljen Božić i uspješnu Novu.

Centru Mir potrebna je adekvatna glavna kuhinja kako bi se olakšalo svakodnevno funkcioniranje Centra koji skrbi o djeci i odraslima s teškoćama u razvoju i s intelektualnim teškoćama kroz niz programa, a uz te programe osigurava potrebitim sugrađanima i dostavu pripremljeni obroka.

– Naša centralna kuhinja je zbilja u jako lošem stanju. Kuhinja Centra izgrađena je prije 22 godine kada je Centar krenuo s radom, odnosno u vrijeme kada su tu boravili samo korisnici trajnog smještaja. Proširenjem djelatnosti i značajnim povećanjem broja korisnika u više programa, postala je nedostatna za sve potrebe. Uz to kućanski aparati u njoj osjetili su zub vremena i jednostavno smo u situaciji da djelatnice ulažu maksimalne napore kako bi ta kuhinja zadovoljila osnovne tehničke uvjete – kazao je ravnatelj Centra Mir Boško Rozga.– Centar Mir iako na kraju grada, on je duboko u gradu i koliko god Grad pomagao nama, toliko i Centar Mir može korisitit i Gradu i nadam se da ćemo u budućnosti imati što bolju suradnju. Mi želimo što manje ovakvih izložbi u smislu da želimo stati na svoje noge i što manje pomoći da tražimo sa strane – naglasio je Rozga te zahvalio svima koji su se uključili u akciju prikupljanja pomoći za zajednički cilj, a posebne zahvale otišle su članici HPD-a Kozjak Ivani Perković koja je za ovaj projekt dala mnogo ideja. Zahvalio je i kaštelanskim Rotarijanaca, posebno Ivici Šunjergi, Jozi Cikojeviću i Petru Piliću, udruzi Sveti Jeronim, Marijani Vulas, Gradu Kaštela,…

Centru Mir možete pomoći kupnjom preostalih slika koje možete vidjeti i kupiti putem ovog linka.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime