Kaštela: Na Danima male brodogradnje i Sajma turističke atrakcije očekuje se više od 100 izlagača i noviteta

Svi koji dođu na Dane male brodogradnje i Sajam turističkih atrakcija moći će na njemu po prvi put vidjeti brendove poput Marinello boatsa, Galeon Yachtsa, Valia, Salmeri plovila i drugih

– Hrvatski dani male brodogradnje te Sajam turističkih atrakcija, brojnošću izlagača, sudionika i gostiju, prerasli su prostor u okružju hotela Le Meridien Lav u Podstrani te se nakon deset godina sele u Kaštela, na istočni prostor Marine Kaštela u Kaštel Gomilici – čulo se ovog četvrtka na konferenciji za medije organiziranoj u zadnjim pripremama za događaj koji će se održati u razdoblju od 4. do 7. travnja.


– Ove godine očekuje nas bogat program događanja i veliki broj izlagača, a posebno nas raduje što su nam u svemu podršku dali naši domaćini, Josip Berket te gradonačelnik Denis Ivanović. Moram naglasiti da nas javnost često uspoređuje s nautičkim sajmovima, iako smo mi sasvim drugačije koncipiran događaj, počevši od besplatnog ulaza za posjetitelje, do načina prezentacije plovila, opreme i turističke ponude, a pri tome se želimo razvijati kao manifestacija koju će rado posjetiti cijele obitelji. Treba kazati i da će se u program ove manifestacije uključiti i pojedine kaštelanske udruge, a na samom otvaranju manifestacije vatrogasci DVD-a Kaštel Gomilica održat će pokaznu vježbu – kazao je, između ostalog, jedan od organizatora i predsjednik udruge DHMB Damir Skelin.

Jedan od inicijatora ovog projekta i njegov voditelj je Kaštelanin Branimir Matijaca, koji je na konferenciji iznio niz podataka o onome što će gosti imati prigodu vidjeti tijekom trajanja manifestacije.

– Sudjelovanje je prijavilo više od sto izlagača iz Hrvatske i Europe. Među njima je nešto manje od 60 izlagača vezanih uz nautiku i nautičku opremu od kojih je čak 38 proizvođača plovila. Nešto manje od 50 izlagaai predstavit će različite turističke proizvode, a ove godine poseban naglasak je na proizvodima za kampiranje.

Svi koji dođu na Dane male brodogradnje i Sajam turističkih atrakcija moći će na njemu po prvi put vidjeti brendove poput Marinello boatsa, Galeon Yachtsa, Valia, Salmeri plovila i drugih. Isto tako, svi zainteresirani moći će se upoznati s novim tehnologijama, posebno pogonima na električnu energiju , a bit će predstavljeno dvadesetak inovativnih proizvoda na električni pogon. Te nove tehnologije izuzetno su važne jer će omogućiti našim otocima i priobalju jednostavniju prometnu komunikaciju, ali i doprinjeti širenju turističke ponude – najavio je Matijaca, koji se u svom govoru zahvalio dosadašnjim domaćinima hotelu Meredien Lav i Turističkoj zajednici Podstrana, ali i zahvalio novim domaćinima na gostoprimstvu.

A u ime novih domaćina na konferenciji su govorili gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović, koji je u svom govoru istaknuo kako je ova manifestacija dokaz da su Kaštela prepoznata kao turistička i nautička destinacija te poželio dobrodošlicu svim sudionicima, a isto je učinio i vlasnik Marine Kaštela Josip Berket.– Odluku o domaćinstvu nije mi bilo teško donijeti jer u njima vidim priliku za novi iskorak Kaštela i Marine Kaštela. Svi znamo da je prvi put uvijek povezno s mnogobrojnim izazovima, no sve smo ih savladali te se nadam kako će se cijela manifestacija na ovom prostoru i dalje razvijati kroz godine – ustvrdio je Berket.

O manifestaciji je novinarima ovog dana govorio i dopredsjednik DHMB-a Tomi Božiković, koji je naglasio kako su u organizaciji postavili određene granice te kako ne prihvaćaju izlaganje velikih luksuznih jahti, već samo jedrilica, motornjaka i gumenjaka, koji su predmet interesa, potreba i stvarnih mogućnosti hrvatskog čovjeka.Direktor marketinga trgovačkog lanca Tommy Aljoša Bašić te Silvija Bareša iz OTP banke, kao predstavnici pokrovitelja cijele manifestacije, naglasili su kako je hrvatska mala brodogradnja pozitivan primjer hrvatskog gospodarstva te oživljava hrvatsku tradiciju brodogradnje, što su tek neki od razloga zašto podupiru i podržavaju ovu manifestaciju.

– Ponosni smo što smo dio jedne ovakve priče – zaključila je Bareša.

Novinari i gosti konferencije u četvrtak su imali priliku razgledati i upoznati i se s najvećim komercijalnim gumenjakom GREAT WHITE od 49 stopa, kao izuzetnim primjerom domaće, dalmatinske proizvodnje plovila.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime