Podijelite

Život se polako vraća u normalu nakon svih ovih vatrenih dočeka, evo što nas čeka za vikend.

Svako misto svoje kulturno ljeto ima pa će tako u sklopu onog solinskog tradicionalno nastupiti Ibrica Jusić, u Omišu su na rasporedu završne Večeri dalmatinskih klapa dok su Večeri dalmatinske pisme u Kaštelima u subotu i nedjelju. Prve večeri je veliki koncert Tomislava Bralića i klape Intrade, a kao gost će im se pridružiti Tedi Spalato. U okviru druge večeri održat će se natjecanje klapa koje će izvesti 20 novih skladbi u maniri klapskog popa. Nažalost, predstave “Buža” i “Smij i suze starega Splita” koje su trebale biti izvedene na Splitskom ljetu su otkazane. Romantika u Saloni je manifestacija koja se održava svake godine u srpnju, a cilj joj je “oživljavanje” povijesti kroz autentičnu interpretaciju antičke baštine putem organizacije tematskih večeri kojima se na kreativan način prikazuje život u Saloni u antičko doba. Tradicionalna pučka zabava pod nazivom “Noć Ozrne”, gdje se uz dobru trpezu i raznolik kulturno zabavni program feštaje do dugo u noć, oživit će subotnju večer na tvrđavi Klis.

Sinjski SARS Music and beer festival će ugostiti bendove Simbola, Ekskurzija Poljoprivredne Škole, Brkovi, Nipplepeople, The Countess, Seviter, Mind Zoo, Šank, Rambo Amadeus i Ciotóg popraćeno promocijom najboljih domaćih craft pivovara i hrane.

Jigo Digital Arts Festival – prvi splitski festival digitalne umjetnosti će se održati 20. i 21. srpnja na platou oronulog zdanja kompleksa Duilovo i bivšeg diska Titanic uz 3D mapiranje te house & techno party.

Za sve one koji nisu prežalili legendarnu “Martinsku”, Udruga Liješnjaci s ponosom predstavlja prvo izdanje Kanal Festa koji će kroz svoj dvodnevni program predstaviti desetak domaćih i inozemnih izvođača – Raspad, Žulj, No More Idols, Clockwork Psycho, Crasso de Odio, Bakterije, Biciklić, Alergija, Petar Punk. Autokamp Martinska (Šibenik), pank i prašina!

Revija Urbane KulturEEVO RUKE! je moderan festival urbane glazbe koji podrazumijeva 54-dnevni niz svakodnevnih, cjelovečernjih i besplatnih koncerata na jednoj od najatraktivnijih gradskih lokacija – Ðardin. Blues festival traje do subote, a u nedjelju je splitski akustični rock bend Little Sister.

PETAK:

SUBOTA:

NEDJELJA:

infozona.hr/kalendarPodijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime