Monotonu ponudu drugog grada po veličini u državi, ovog vikenda začinit će neka nova i stara imena – Plavi Orkestar će nakon 30 godina počastiti splitsku publiku svojim dolaskom, Emir Hot, kojeg smatraju gitarskim Paganinijem, akustičnim koncertom u Split Circusu te Kries, bend koji nadahnuće pronalazi u melodijama i tekstovima tradicijskih pjesama, slavenskoj mitologiji, dinarskom ritmu i zvukovima mediteranskih glazbala, u Judinom Drvu.

Novi splitski eksperimentalni glazbeno-izvedbeni program počinje večeras u Hali 100 te će ugostiti beogradsku sound umjetnicu Svetlanu Maraš koja u svojem radu kombinira eksperimentalnu glazbu, sound art i nove medije pronalazeći adekvantne oblike izražavanja u različitim medijima i žanrovima. Nakon polusatnog koncerta slijedi neformalni razgovor s publikom.

Subotnja preporuka uključuje koncert benda Swingin’4 u klubu Ghetto. Formiran početkom 2016. godine kao kvartet, danas broji nešto više članova. Spajajući gipsy jazz i francusku šansonu, Swingin’4 će vas svojom interpretacijom provesti kroz Pariz 30-ih i 40-ih godina, ali naći će se tu i pokoji jazz standard, blues, latino i bossa nova.

Sad već tradicionalno godišnje i polurođendansko radijsko druženje Radio Dan&Noć, ove godine u klubu Kocka predstavlja DJ ekipu Neapolitan Vinyl Selection iz Napulja zaslužnu za kolekciju zaboravljene talijanske groovey glazbe s kraja 70-ih i 80-ih pod nazivom Napoli Segreta i super novi zagrebački bend kojeg premijerno gledamo u Splitu, Back Feed.

I za kraj – Ogenj! Miks čistog rock’n’rolla s primjesama punka, obogaćeno pitkom lirikom na kajkavskom. Uz standarne instrumente jednog punk rock benda, tu su još tamburica i violina.

Za one koji žele znati više – klik na link! 🙂

SPLIT

PETAK
SUBOTA

OKOLICA

PETAK
SUBOTA

NEDJELJA

infozona.hr/kalendarKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime