Podijelite

Kako smo već pisali, pred nama je još jedna pomrčina Mjeseca koja je ujedno i najduža potpuna pomrčina našeg prirodnog satelita u ovom stoljeću! Mjesec će u sjeni Zemlje provesti čak 1 sat i 43 minute, a svoja vrata će za sve zainteresirane građane otvoriti Zvjezdano selo Mosor.

Osim astronomije, nadolazeći vikend nudi povijesno-scenski spektakl “Uskočki boj za Klis”, gastronomski tulum za nepce tj. Festival soparnika u Dugom Ratu te predstave, balete koji su na programu raznoraznih kulturnih ljeta u okolici i koncert opernih pjevača Opera Selecta 2018 u kuli Kamerlengo.

Ukoliko ste više za pomračenje neke druge vrste, neki od navedenih tuluma kreću već od 15 sati, odnosno traju cijeli dan ako se radi o festivalima.

Međunarodni graffiti festival Graffiti Na Gradele, održat će se po 7. put zaredom u Bolu na Braču, a Bol će ponovno postati središnje mjesto okupljanja mladih graffitera, street art umjetnika, dizajnera, glazbenika, DJ-eva, skatera i posjetitelja željnih dobrog programa, opuštene i prijateljske atmosfere te prekrasnih poznatih bolskih plaža i mora. Line up: Krankšvester, Vojko Vrućina, High5, Stoka, KUKU$ Klan, Tone Tuoro, Buntai + DJ-evi

Magic Time Vinyl Festival jedinstveni je događaj na ovim prostorima na kojem se isključivo pušta glazba sa starih ploča, a održava se uz rijeku Vrljiku pored Imotskog. Dakle u potpunosti analogni festival u kojem kraljuje isključivo vinyl u svim veličinama i okretajima. Ove godine će se tako za pultom izmijeniti više od 12 DJ-a i ljubitelja vinyla, a glavne zvijezde su Mladen Puljiz (Boa) i Meri Cetinić te Robert Mareković (Fantomi), Slavin Balen (urednik „Rock Antologije”)..

Vrhunac koncertne ljetne sezone je nastup Doris Dragović u primoštenskom klubu Aurora. Prošlog ljeta je rasprodala Auroru, a i ovaj novi nastup izazvao je veliku potragu za ulaznicama.

Na našem portalu u posljednji trenutak možete “zgrabiti” još 2 karte za večerašnji doček za Doris, a što vam još nudimo, pogledajte na našoj Facebook stranici!

 

PETAK:

SPLIT

SUBOTA:

NEDJELJA:

infozona.hr/kalendarPodijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime