Uhićen je Branimir Čaleta. Nakon što je pobjegao pravosudnoj policiji ranije tijekom dana uhićen je oko 20 sati u blizini Poljuda. Povodom bijega i uhićenja, Nova TV je razgovarala s predsjednikom Sindikata pravosudnih policajaca Arminom Tatarevićem.

Upitan je kako je moguće da je čovjek s lisicama pobjegao pravosudnim policajcima, te tko snosi odgovornost. Tatarević tvrdi kako je to teško procijeniti jer i dalje traje istraga Ministarstva pravosuđa koja će pokazati tko je koliko kriv i zašto. Ipak istaknuo je jedan problem koji je mogao dovesti do tog propusta.

– Mogu reći ono što je konkretno u zatvorskom sustavu da nedostaje puno pravosudnih policajaca. Ne bih znao reći čiji je tu propust, da li su njih dva bili tu zajedno sa zatvorenikom, ili je jedan možda otključavao zadnja vrata od marice, dok ne prođe istraga ne mogu nikoga ni osuđivati ni braniti – zaključio je sindikalist.

Na pitanje je li upravo to sigurno uzrok propusta Tatarević tvrdi da je riječ o starijim kolegama te još jednom ističe kako je prosjek godina u zatvorskom sustavu takav da je šezdeset posto zaposlenih starije od pedeset godina, dok se oni mlađi koriste za rad na odjelima gdje su istražni zatvori sada puni.

Najavio je i što očekuje njegove kolege koji su bili prisutni pri uhićenju.

– Vjerojatno će biti suspendirani dok traje ova istraga, ići će na stegovni postupak pa ćemo vidjeti što će biti.

Policajci su ispalili dva hica u zrak, no sindikalist tvrdi kako je to bilo po propisima.

– Prvo su ga upozorili riječima, pa su ispalili dva hica u zrak, ali ne prema njemu jer je tamo parkiralište puno ljudi i auta. Upozoravamo cijelo vrijeme da je potrebna neka uredba ili propis koji će se donijeti a kojim će se donijeti obveza da se optuženima na dvadeset ili više godina zatvora uvijek drže lanci na nogama – predložio je Tatarević.

Izdvojio je i na kome je donošenje takve odluke te koji su razlozi toga.

– Donošenje takvih uredbi je na našim šefovima. Ona priča i fama, mi nismo tu da procjenjujemo tko se dobro ponaša, a tko ne ponaša u zatvoru, prema svima bi se trebali odnositi jednako, jedino u slučaju spomenute uredbe zna se kome i kada stavljamo lisice – zaključio je.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime