Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i članica Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu Maja Grba-Bujević zadovoljna je kako je prošao prvi dan u zdravstvenom sustavu uz blaže mjere.

“Informacije s terena su da nije bilo većih gužvi”, kazala je u Dnevniku Nove TV te dodala kako se ovaj tjedan povećavaju kapaciteti.

“Radilo se dosta i do sada, iako se kaže da su se samo hitnosti radile, ali to nije baš tako, radili su se i onkološki i kronični pacijenti, dijalize… ne krećemo od nule, nego bismo u ovom tjednu htjeli postojeće stanje podignuti za 30 posto”, rekla je Grba-Bujević.

Grba-Bujević ipak ističe da ne mogu nikome jamčiti da liste čekanja neće biti veće, ali očekuju da će u roku od dva mjeseca doseći razliku koja je za odraditi ostala u zdravstvenom sustavu.

“Kaos nećemo dozvoliti. Ako bude trebalo, angažirat će se i privatni dio sustava, to ćemo pratiti iz tjedna u tjedan, iz dana u dan”, kaže Grba-Bujević.

Komentirala je i održavanje usmenih ispita na fakultetu. Kaže da osobno ne vidi problem u održavanju takvih ispita uz epidemiološke mjere, ali ako za takve ispite ima potrebe.

“Prosvjeta to zna bolje”, kaže, a vjeruje da će do kraja mjeseca epidemiolozi objaviti i upute kako bi se mogle otvoriti autoškole i teretane.

“Za ljeto treba imati dobro tijelo pa da još to stignemo popraviti”, zaključila je.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime