JUPŠ Marjan organizirao je akciju upozorenja za sve vozače koji imaju pravo prolaska, a akcija se odnosi na ograničenja brzine, parking i bacanje opušaka na području PŠ Marjan. Svoju akciju najavili su na Facebooku, pa njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Uz primjedbe na pravo autotaxija u dovozu putnika do Bena, podsjećamo da JUPŠM mora poštivati Zakone RH, baš kao što Grad Split dozvoljava autotaxijima vožnju kroz zone koje su odobrene javnom prijevozu.

I Komunalno redarstvo grada i JUPŠM slijede Zakon o prijevozu u cestovnom prometu (NN 41/18) koji u članku 4 određuje

st 1. “.. autotaxi prijevoz je djelatnost JAVNOG PRIJEVOZA putnika …”
st 18. “.. javni prijevoz je cestovni prijevoz putnika ili tereta koji je POD ISTIM UVJETIMA dostupan svim korisnicima prijevoznih usluga i koji se obavlja u komercijalne svrhe, radi ostvarenja dobiti od strane prijevoznika ..”

I jedni i drugi smatramo da se dozvolom Prometu isto mora omogućiti i autotaxijima kako ne bismo bili suočeni s tužbama, no uz višekratni poziv Policiji na kontrolu brzine danas smo započeli i s dodatnom akcijom upozorenja.

U idućem razdoblju “akcije” svaki vozač na ulazu u Park šumu Marjan dobiti će letak upozorenja koji ga podsjeća na ograničenje brzine, poziv Policiji na kontrolu brzine te da su u Park-šumi Marjan pješaci uvijek u pravu.”

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime