Još jedan HDZ-ov zastupnik iz Dalmacije prkosi Plankoviću, glasovat će protiv IK: “Spreman sam vratiti mandat”

Šipić je kazao kako kao diplomirani teolog ne može protiv sebe i svojih uvjerenja te da je mišljenja kako se ratifikacijom Istanbulske konvencije na mala vrata uvodi rodna ideologija

Saborski zastupnik HDZ-a i gradonačelnik Trilja Ivan Šipić na sastanku Kluba zastupnika HDZ-a izjasnio se protiv ratifikacije Istanbulske konvencije.


Uoči početka današnje sjednice Hrvatskog sabora, na kojoj će se između ostaloga odlučivati i o ratifikaciji Istanbulske konvencije, sinoć, 10. travnja, održan je sastanak Kluba zastupnika HDZ-a.

Sedam zastupnika HDZ-a, među kojima je i Ivan Šipić, izjasnilo se protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, piše Ferata.

Šipić je, kako se saznaje, kazao kako kao diplomirani teolog ne može protiv sebe i svojih uvjerenja te da je mišljenja kako se ratifikacijom Istanbulske konvencije na mala vrata uvodi rodna ideologija. Zbog toga će, kako je rekao, na sjednici Hrvatskog sabora glasovati protiv ratifikacije Istanbulske konvencije.

– Borba protiv svake vrste nasilja je prioritet sviju i to u ovoj konvenciji nije sporno. Sporna je rodna ideologija. Nju niti mogu, niti želim prihvatiti. Protivi se ne samo mome uvjerenju i svjetonazoru, već i mišljenju mnogih koji su pozvani da o ovoj temi kažu i stručno mišljenje. Zastupam mišljenje i stav mnogih iz cetinskog kraja i šire i ne mogu ostati ‘gluh” – kazao  je Šipić za Feratu.


Šipić je dodao i kako je svjestan da je “zamjenski” zastupnik, no zbog toga svoju odluku neće promijeniti. Zbog svog stava spreman je, kaže, i na sankcije, odnosno na vraćanje zastupničkog mandata.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0