JESTE LI ZABORAVILI? Od danas su petarde zabranjene!

Prijatelji životinja ističu da je ovaj dan značajan za Hrvatsku, za sve njezine građane, kao i za sve životinje


Sabor je 18. prosinca 2020. godine donio Zakon o eksplozivnim tvarima, čime je zabranjeno korištenje pirotehničkih sredstava kategorija F2 i F3.


Od danas je taj akt na snazi, na što su sa zadovoljstvom podsjetili prijatelji životinja.

Iz udruge Prijatelji životinja mole građane koji posjeduju petarde i redenike da ih predaju MUP-u ili vrate u trgovine gdje su ih kupili s obzirom na to da je 2. siječnja 2021. stupila na snagu zakonska zabrana prodaje i uporabe petardi i redenika kategorija F2 i F3. Ujedno zahvaljuju svima, iako malobrojnima, koji su se odazvali apelu policije i mnogih drugih koji su pozivali da se ne ispucava pirotehnika, između mnogih opravdanih razloga i zbog stradalih u potresu te ljudi prestrašenih podrhtavanjem.

Prijatelji životinja ističu da je ovaj dan značajan za Hrvatsku, za sve njezine građane, kao i za sve životinje. Vjeruju da je ovo samo prvi značajan korak da se Zakon o eksplozivnim tvarima u potpunosti ispravi u smjeru potpunog ograničenja uporabe pirotehnike koja je opasna kada se nađe u rukama građana, što pokazuju i nove brojne ozljede djece, odraslih i životinja.

Moja reakcija na članak je...
Vau
26
Haha
3
Hagić
3
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
12
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime