Pristupnici koji su u ovoj školskoj godini bili redovni učenici završnih razreda srednjih škola u Republici Hrvatskoj ispite pišu u školama, a ostali pristupnici prijavljene ispite osim u Zagrebu, ove godine mogu pisati i u Splitu ili Slavonskom Brodu. Jesenski rok državne mature počinje ispitom iz francuskog jezika, a završava ispitom iz filozofije, piše HRT.

Cijeli postupak mature provodit će se pod strogim epidemiološkim mjerama koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo. U njima, između ostalog, stoji da ispitu neće moći pristupiti osobe sa znakovima akutne respiratorne bolesti, poput povišene tjelesne temperature, kašlja, poteškoća u disanju, poremećaja osjeta njuha i okusa, kao niti oni kojima je utvrđena zaraza Covid-19.

Objava rezultata je 9. rujna, dok je rok za prigovore 11. rujna. Konačna objava rezultata bit će 16. rujna, a podjela svjedodžbi 17. rujna.

Raspored ispita jesenskog roka te informacije o polaganju državne mature pogledajte u privitku ili na internetskoj stranici ncvvo.hr.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime