Jedan član kokainske bande iz Metkovića ‘cinkao’ ostale, pušten na slobodu

Dokazi protiv 44-godišnjaka su bili prilično solidni pa je tijekom ispitivanja odlučio istražiteljima priznati dobar dio cijele krijumčarske priče

Ne piše se dobro Mati J. (59) i njegovoj supruzi Sanji M. (55) – to što su završili u istražnom zatvoru je trenutno manji problem, puno je ‘nezgodnije’ što je istražiteljima treći član njihove zločinačke organizacije – sve priznao!


Kako neslužbeno doznajemo, dokazi protiv 44-godišnjaka su bili prilično solidni pa je tijekom ispitivanja odlučio istražiteljima priznati dobar dio cijele krijumčarske priče koja je okončana u srijedu spektakularnom akcijom u dolini Neretve u kojoj je angažirana interventna policija s ‘dugim cijevima’ te su pretražene kuće, skladišta, vozila…

Uhićen je bračni par te 44-godišnjak, a kako stoji u zahtjevu za otvaranje istrage protiv četvero osumnjičenih koji su podnijeli sa splitskog USKOK-a, od ožujka prošle godine kriminalna skupina je organizirala preprodaju 146 kilograma kokaina vrijednog preko sto milijuna kuna! A zaradili su više od 32 milijuna kuna tijekom cijele ‘operacije’.

Sve je krenulo uhićenjem 50-godišnjeg talijanskog državljanina Andrea M. na području Baćine koncem lipnja – u njegovom Mercedesu talijanskih registracija pronađeno je gotovo 25 kilograma kokaina vrhunske čistoće od gotovo 77 posto. Iako je završio iza rešetaka, on je četvrti osumnjičeni u ovoj priči, barem zasad jer nije isključeno da će biti još uhićenja.

Nakon toga su krenule tajne mjere nadzora, policija je pratila skupinu i njihove dogovore oko prodaje kokaina različitim kupcima na području Metkovića i Opuzena. Upravo je 44-godišnjak bio zadužen za predaju droge, po uputama šefice i njenog supruga, drže na tužiteljstvu. Kokain je stizao do Metkovića u kontejnerima s brodova iz Luke Ploče gdje ga je 44-godišnjak spremao do dolaska kupaca – jedan od njih je bio Talijan koji je, prema istražiteljima, najmanje dva puta uzimao ‘bijelo’, ukupno preko 40 kilograma, što je namjeravao dalje prodati u svojoj domovini.

Zanimljivo, tijekom akcije pretrage vile u Metkoviću koju su koristili supružnici, iako je nominalno vlasništvo njihove kćeri, nije pronađen inkriminirajući materijal. No, iz USKOK-a smatraju kako imaju dovoljno dokaza – pored snimki tu je priznanje 44-godišnjaka – pa je otvorena istraga te je sudac odredio istražni zatvor za Matu i Sanju zbog opasnosti od ponavljanja djela. Za to vrijeme je 44-godišnjak pušten na slobodu, izrečena mu je tek mjera opreza, preciznije mora se svaki tjedan javljati policiji u Metkoviću…


Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
43
Hagić
3
Hmmm
6
Plač
5
Grrr
27
Molim?
62 KOMENTARI

  1. Bravo za policiju! Sad su osigurane sve potrebne količine kokaina da se mogu lijepo urokati svi sudionici šou programa, od aktualnih političara, do svih voditelja i voditeljica državnih televizija i radija. Također i stožeraši, osobito Markotićka. Lijep pozdrav svima.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime