Je li povratak u školske klupe donio novi uzlet korone u Dalmaciji? Virus u Splitu ponovno šalje razrede u samoizolaciju

Sve više škola detektira koronavirus među učenicima

Mnoge je neugodno iznenadio porast novooboljelih od koronavirusa posljednjih dana u velikom dijelu srednje i južne Dalmacije. Pri tome se najveći rast dogodio na području Splitsko-dalmatinske županije.


Na splitskom i dubrovačkom području najviše raste broj novozaraženih, dr. Karin objasnila zbog čega

U srijedu su evidentirana 154 nova slučaja zaraze, a udio zaraženih među testiranima bio je visokih 16,94 posto. U četvrtak su brojke bile tek nešto povoljnije. Novooboljelih je bilo 103, a udio zaraženih 11,82 posto.

Doznajemo da je sve više razreda splitskih škola koji su u samoizolaciji. Posljednji primjer stigao je danas iz Obrtno-tehničke škole. Tamo je jedno odjeljenje drugih razreda poslano u samoizolaciju do 5. ožujka. Jedan je od učenika bio pozitivan na testiranju na koronavirus, a sumnja se da je na nastavu dolazio virozan najmanje dva dana. Je li povratak u školske klupe kumovao novom širenju zaraze, može se samo nagađati.Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, Željka Karin, apelirala je na građane da se pridržavaju mjera jer, nastavi li se rast, upitno je hoće li doći do njihovih skorih relaksacija. Kao izvore zaraze navela je obiteljska druženja, a kritizirala je i masovno okupljanje na Peristilu gdje se ljudi nisu pridržavali međusobne udaljenosti i nisu nosili maske.

Poznat je i slučaj zaraze jednog odjela u KBC-u Split, a u medijima se moglo pročitati da se zaraza proširila među osobljem koje se odbilo cijepiti.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
3
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
5
Grrr
11
Molim?
3

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime