Podijelite

Jadran je na korak do osvajanja trećeg mjesta u Prvenstvu Hrvatske nakon što je u prvoj utakmici razigravanja pobijedio Mornar Brodospas 16:8. Druga utakmica igrat će se u subotu s početkom u 18 sati.

Ante Visković zabio je prvi za vodstvo Jadrana u drugoj minuti utakmice, Antonio Buha izjednačio je minutu poslije. Propustio je potom peterac realizirati Marinić Kragić, ali je u idućem napadu za Jadran zabio Milardović za 2:1 s igračem više, a potom i Goreta za 3:1. Australski majstor Nathan Power povisio je na 4:1. Mornarevce je na minus dva vratio Rino Burić.

U drugoj četvrtini prvi je zabio Mornar, Čagalj je smanjio na 4:3. Odličnu su kontru potom odigrali jadranaši, Milardović je proigrao samoga Šetku koji je zabio za 5:3. S igračem više za 5:4 zabio je potom Živković. Imao je Mornar priliku izjednačiti, ali je Marino Čagalj iz peterca uzdrmao gredu, umjesto mrežu. Precizan je zato za Jadrana bio Goreta za 6:4 pa Marinić Kragić u situaciji s igračem više za 7:4. Za 7:5 zabio je Ćalić i s tim se rezultatom otišlo na odmor.

Četiri minute treće četvrtine prolazile su bez golova, onda je Visković realizirao napad s igračem više, taman na isteku za 8:5. Odmah je na drugoj strani istom mjerom za 8:6 uzvratio Antonio Dužević. Tri minute do kraja treće četvrtine bez prava zamjene isključen je Rino Burić, Jadran je dobio priliku iz peterca povisiti prednost na 9:6 što je i uspio golom Zvonimira Butića. Potom je z a 10:6 i 11:6 zabio Marinić Kragić. Mornar se s igračem manje nije mogao braniti i isključenjem Burića praktički je pitanje pobjednika bilo riješeno. Dok se Mornar kompletirao Jadran je vodio 13:6.

Iz zadnje četvrtine valja izdvojiti majstoriju Ivana Krapića koji je nogometnim riječnikom “promutio” dvojicu mornarevaca i onda lobao Luku Podruga na golu “gostiju”.

– Krapa, majstore – orilo se s tribina.

Jadran – Mornar Brodospas 16:8

Četvrtine: 4:2, 3:3, 4:1, 5:2

Split – Bazen u Poljudu. Gledatelja: 500.

Suci: Jakov Blašković, Dragan Štampalija.

 

Jadran: Anić, Strujić, Goreta (2), Marinić Kragić (3), Krapić (1), Butić (1), Pejković, Power (1), Marelja, Visković (2), Milardović (4), Šetka (2), Buzdovačić, Bušelić.

 

Mornar Brodospas: Šparada, Podrug, Čagalj (1), K. Erak, Solje, Ćalić (1), Živković (1), D. Erak, Buha (2), Vrdoljak, Burić (1), A. Dužević (1), L. Dužević, Tomasović (1).

 

Igrač više: Jadran 8 od 11, Mornar Brodospas 6 od 12.

Peterci: Jadran 2 (1), Mornar Brodospas – .

 Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime