Izložba radova studenata u sklopu projekta sub>urban.Reinventing the fringe

Završno događanje u sklopu projekta sub>urban.Reinventing the fringe, programa URBACT III će se održati u subotu u Solinu gdje će studenti prezentirati svoje radove

Završno događanje u sklopu projekta sub>urban.Reinventing the fringe, programa URBACT III će se održati u subotu 3. ožujka s početkom u 10:00 sati u Domu kulture Zvonimir u Solinu gdje će studenti koji su sudjelovali u radionici „Solin – grad na moru“ prezentirati svoje radove.


Na radionici su tijekom zimskog semestra sudjelovali studenti arhitekture i urbanizma s tri fakulteta (Split, Zagreb i Ljubljana).

Izložba svih radova bit će otvorena nakon službenog dijela programa, s početkom u 11:30 sati u maloj dvorani Doma kulture, a moći će pogledati sljedećih tjedan dana. Svi posjetitelji imat će priliku dati svoj glas radu kojeg smatraju najatraktivnijim i najprimjerenijim za budući razvoj grada Solina.

U konkurenciji od 400 europskih gradova te predloženih 99 urbanih mreža, Grad Solin uključen je u mrežu pod nazivom „Growth by reconversion“ koja je kasnije, nakon fokusiranja teme i definiranja zajedničkog nazivnika svih gradova, preimenovana u „sub>urban. Reinventing the fringe“. 

Grad nositelj projekta je Antwerpen (Belgija), a gradovi parteri u prvoj fazi projekta bili su Barcelona (Španjolska), Dusseldorf (Njemačka), Beč (Austrija), Casoria (Italjia) i Solin. U drugoj fazi, navedenim gradovima pridružili su se Oslo (Norveška), Brno (Češka) i Baia Mare (Rumunjska). Pridruženi partner Grada Solina je Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu.

Cilj projekta je izgradnja kapaciteta uz pomoć razmjene iskustva, problema, dosadašnjih rješenja i primjera dobre prakse, kao i pronalaženje novih ideja u rješavanju specifičnih problema u području održivog urbanog razvoja. Kroz analizu mogućnosti, modela i koraka koji se trebaju i mogu poduzeti da bi u kratkom, srednjem i dužem vremenskom razdoblju došlo do poboljšanja u načinu korištenja i pojavnosti odabranog obuhvata, svaki od gradova izradit će strategiju, odnosno akcijski plan za odabrani obuhvat.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0