Iz Londona u Remetinec: Procedura izručenja Ivice Todorića

Todorića će, navodno, na dan izručenja pratiti dva britanska i dva hrvatska policajca


Ivica Todorić Hrvatskoj bi trebao biti izručen u idućih nekoliko tjedana. I dok je procedura postupka manje-više poznata, kako će izručenje biti provedeno drži se u tajnosti.


Nakon godinu dana bijega izručenje Ivice Todorića očekuje se u idućih 25 dana. Rok počinje teći nakon što mu se na londonsku adresu dostavi pravomoćno rješenje. Tehnički detalji još se ne otkrivaju.

Todorića će, navodno, na dan izručenja pratiti dva britanska i dva hrvatska policajca. U avion se ukrcavaju posljednji, izlaze prvi i putuju poslovnom klasom.

Sam čin službene primopredaje, kako neslužbeno doznaje HTV, odigrat će se u zraku. I to u trenutku kad avion uđe u hrvatski zračni prostor. Tada će britanski policajci hrvatskim kolegama predati službene zapisnike o Todoriću.

Iz zagrebačke zračne luke Todorić ide ravno u Remetinec. Istražni zatvor već mu je prije određen. Hoće li mu biti ukinut, kao što traže Todorićevi odvjetnici, odlučit će Županijski sud. No situaciju mu otežava to što još nisu ispitani svi svjedoci, pa bi mogao na njih utjecati.

Ako optužnica bude podignuta i potvrđena, očekuje se da bi suđenje moglo početi najkasnije idućeg ljeta. No stručnjaci upozoravaju da će proces biti dug.I na kraju Todorić je najavio da će se još jednom pokušati žaliti Vrhovnom sudu u Londonu, no mala je vjerojatnost da mu to nakon jučerašnje odluke može pomoći.

Todorićeva odvjetnica Jadranka Sloković kazala je da će on iznositi obranu. On je osoba koja o tome želi govoriti. “Ne mogu točno znati koliko detaljno će biti ta obrana, ali će se on u svakom slučaju braniti”, kazala je Sloković.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime