Ivan Škaričić: “Gradsku luku smo čekali pet godina da bi se zadovoljile nečije taštine i promovirale lažne veličine”

Vijest o gradnji gradske luke prokomentirao je i predsjednik GO HDZ Omiš, Ivan Škaričić

Grad Omiš bi u ljeto 2021. godine trebao dobiti prvu gradsku luku. Bit će to prva luka u povijesti grada na ušću Cetine. Prema riječima ravnatelja Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije, Domagoja Maroevića, ovaj projekt vrijedan 75 milijuna kuna trebao bi započeti već krajem ove godine.


Omiš će ovim projektom dobiti i 440 metara dugu šetnicu s oko 80 sezonskih vezova, hortikulturnim uređenjem, novom javnom rasvjetom i ormarima za struju i vodu. Uredit će se ukupno 12 tisuća kvadrata obale.

Maroević je za Dalmacija Danas kazao da će na 10 000 kvadrata kameno oblagačkih radova spomenuta šetnica pomalo podsjećati na splitsku Zapadnu obalu, a proširit će se i postojeća infrastruktura obzirom da domaći brodari trenutno rade u vrlo skučenim uvjetima.

Vijest o gradnji gradske luke prokomentirao je i predsjednik GO HDZ Omiš, Ivan Škaričić.

– Pozdravljamo vijest o gradnji gradske luke. Nažalost, sve to kasni pet godina jer smo početkom 2013. godine imali urbanistički plan uređenja gradske luke u Omišu. Taj plan bio je donesen konsenzusom svih vijećnika u Gradskom vijeću. Vlast Kovačić-Tomasović (MOST) poništava taj UPU i donosi novi koji ništa bitno ne mijenja, ali je njihov. Zato smo bespotrebno čekali pet godina da bi se zadovoljile nečije taštine i promovirale lažne veličine, zaključio je predsjednik GO HDZ Omiš, Ivan Škaričić.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime