ISTRAŽIVANJE POTVRDILO Ova namirnica može pomoći oboljelima od covida-19

Kako biste se zaštitili od covida-19, vaš imunološki sustav mora biti u najboljem stanju


Kako biste se zaštitili od covida-19, vaš imunološki sustav mora biti u najboljem stanju kako bi se uspio izboriti protiv infekcije. U tom slučaju, ako se i zarazite koronavirusom, manja je šansa da će se razviti neke komplikacije.


Istraživanje objavljeno u časopisu Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids sugerira da bi vam u jačanju imunološkog sustava i borbi s koronavirusom mogla pomoći masna riba. Losos, skuša, sardina, bakalar i haringe bogate su omega-3 masnim kiselinama, a istraživanje sugerira da bi upravo visoke razine omega-3 u krvi mogle umanjiti teške ishode kod oboljelih od covida-19.

Istraživanje je provedeno nad sto pacijenata zaraženih koronavirusom pri čemu je 14 pacijenata preminulo nakon prijema u bolnicu. Znanstvenici su pregledali njihove uzorke krvi te su otkrili da je rizik od smrtnosti kod oboljelih od covida-19 bio četiri puta veći kod onih pacijenata koje su imali niske razine omega-3 u krvi. Od 14 preminulih pacijenata, njih 13 imalo je najniže razine omega-3 u krvi.

Iako su potrebne dodatne veće studije kako bi se potvrdili ovi nalazi, ovo istraživanje sugerira da postoji snažna veza između protuupalnih učinaka masnih kiselina i boljih ishoda kod oboljelih od covida-19.

Riba bogata omega-3 masnim kiselinama također je bogata i raznim drugim hranjivim sastojcima kao što su vitamin D, riboflavin i kalcij, navodi N1.

Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
3

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime