ISTINA O ISTANBULSKOJ KONVENCIJI Na tribinu dolazi i Ladislav Ilčić

Na tribini će gostovati i izlagati Ladislav Ilčić, prof., iz udruge Glas roditelja za djecu – GROZD.

Hrvatska udruga Benedikt i Hrvatska zajednica bračnih susreta pozivaju na tribinu pod nazivom “Istina o Istanbulskoj konvenciji” koja će se održati u ponedjeljak, 26. veljače s početkom u 19 sati u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu (Zrinsko-frankopanska 19).


Na tribini će gostovati i izlagati Ladislav Ilčić, prof., iz udruge Glas roditelja za djecu – GROZD. Uz njega će izlagati i predstavnici organizatora, Hrvatske udruge Benedikt i Hrvatske zajednice bračnih susreta.

VEZANE VIJESTI:
– Iličić: Svatko tko živi sa ženom zna da postoji utjecaj hormona

– Rodne teorije koje se uvode Konvencijom govore o tome da bih ja mogao reći ‘OK, ja sam muškarac, ali ja biram da sam žena i ne smijem biti sputan tim organom nego moram biti drugog spola’. To je nemoguće. Postoje biološke razlike. Kod žena imate tu povezanost tjelesne i emocionalne komponente. Žene, za prvog dijela ciklusa kad je estrogen dominantan, boljeg su raspoloženja, u progesteronu su malo mirnije, onih par dana prije menstruacije kada su u PMS-u, uhvati ih malo testosterona, e onda su… Da sad ne ulazim u tu temu. Hormoni utječu na raspoloženje i osjećaje. Muški i ženski mozak drugačije razmišljaju i drugačije percipiraju stvari. Promjena spola je zapravo nemoguća – kazao je Ilčić na tribini prije mjesec dana u Zagrebu te tako digao prašinu svojim izjavama.

Osim što ima problema s definicijom rodnih teorija, Ilčiću smeta i pojam diskriminacije. Tako je sarkastično naveo da se ni Zakon o suzbijanju diskriminacije ne primjenjuje kako bi trebao, jer ako su svi jednaki, zašto onda postoje muške i ženske svlačionice, nije li to diskriminacija?

Krajem 2016., povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama premijer Andrej Plenković poručio je kako Vlada pokreće postupak ratifikacije Istanbulske Konvencije o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Od toga je prošlo više od godinu dana…


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0