INTERVJU Toni Kanaet: Nemam curu, nemam vremena

Mlad, poletan, uspješan i pun ambicija. Još jedan kojeg je sport odgojio, koji je krenuo u pravom smjeru. U onom koji vodi do olimpijskog postolja


Toni Kanaet (25) član je Tae Kwon Do kluba Marjan, treći na Europskom prvenstvu u Sarajevu u kategoriji do 80 kg, polaznik specijalističkog studija Kineziološkog fakulteta u Splitu i sudionik Olimpijskih igara u Tokiju. Visok je 196 cm i želi olimpijsko zlato.


Nova generacija mladih sportaša pokazala sustavni napredak u sportu. Od trenažnog procesa, stila života, edukacije, sportskih dostignuća te na koncu socijalizacije i odgoja. Tae kwon do jedan od najmasovnijih sportova u Splitu, pod kapom Splitskog saveza športova egzistira čak osam klubova, više je jedino nogometaša.

Kroz povijest i sestara Zaninović, Lovre Brečića, Brune Vuletić, Matee Jelić, Klare Kovač, Matee Kolovrat  te svih ostalih sjajnih boraca iz ovog splitskog kluba nabrojali smo 3 olimpijske, 11 svjetskih i 50 europskih medalja. Kontinuirani rad od najmlađih uzrasta na visokoj razini, olimpijski centar na Gripama, velika želja svih u procesu stvaranja vrhunskih rezultata rezultirala je i sjajnim dostignućima.

Toni Kanaet samo je jedan iz plejade mladih, pristojan, smiren, svaka bi ga majka poželjela za zeta. Kadetski prvak Europe bio je 2009., do sada dva puta drugi na Europskim prvenstvima, evo sada i treći na posljednjem EP u Sarajevu.

– Da, tako je. Imao sam tri borbe, dvije sam dobio i jednu izgubio. Treće mjesto u svojoj kategoriji (do 80 kg) dijelim sa Zagrepčaninom Markom Golubićem.Koji je tvoj „forte“ u borbama?

– Duge ruke, duge noge. Protivnika održavam na distanci i onda zadajem udarce koji nose bodove.

Meni se čini da tvoj meč i nije toliko zahtjevan kao boks npr., gdje moraš odraditi 12 rundi?!

– Ne znam baš. Ja padam s nogu kad završi borba.

Europsko prvenstvo je i sljedeće godine u travnju. Kakva su očekivanja ?

– Moja su očekivanja uperena prema Tokiju i osvajanju medalje. Prvo se nadam da će se Igre i održati, još u kalendaru svijetli 23. srpanj 2021. kao svečanost otvaranja. Želim osvojiti zlato, i mislim da mi to neće biti dovoljno. Želim osvojiti zlato i na Igrama u Parizu 2024.

Zašto je TKD Marjan uspješan?

– Dobra organizacija, dobri treneri i naša ustrajnost. Sve posloženo na visokoj razini.

Ove godine samo dva natjecanja, Švedska u veljači i nedavno Sarajevo. To je svega nekoliko borbi.

– Noćna mora svakog borca željnog izazova. Sreća što nismo predugo bili zatvoreni pa se moglo trenirati. I sad se trenira, najviše na otvorenom, kondicija.

Curu nemaš. Zašto?

– Nemam vremena, i korona je… hahaha.

Oprezan je Toni koji uči za kondicijskog trenera tako da će imati posao kad završi karijeru. Mlad, poletan, uspješan i pun ambicija. Još jedan kojeg je sport odgojio, koji je krenuo u pravom smjeru. U onom koji vodi do olimpijskog postolja. To je ta čarolija sporta. Jer kao što znamo, svijet voli (samo) pobjednike!

Moja reakcija na članak je...
Vau
24
Haha
1
Hagić
10
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
2
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime