Malo je onih koji su vezani uz sport, a da nisu čuli za Nogometni klub Galaxy. Klub koji je osnovao Tomislav Petrić i u kojem radi kao trener. Iako je mladi klub iza kojeg je tek 8 mjeseci rada, privukao je veliki broj djece što je uistinu značajan uspjeh.

Osnivač je i sam aktivno bio u nogometu do svoje 25. godine, a nakon toga je odlučio objesiti kopačke o klin i krenuti u trenerske vode te paralelno završavao C i UEFA B licence.

Kako ste se odlučili otvoriti svoj nogometni klub?

– Još tijekom igračke karijere imao sam ambicije za osnivanje svog nogometnog kluba i da krenem u rad s djecom i starijim kategorijama. Želja mi je bila da svoje igračko iskustvo i znanje prenesem na djecu te da svoje vizije i nogometne ambicije usmjerim u svoj klub i u djecu koju ću trenirati.

Otkud naziv NK Galaxy?

– Dugo sam razmišljao o imenu kluba i želio sam ime koje će odmah biti prepoznatljivo, a ujedno i drugačije od drugih imena pa sam sukladno tome izabrao prepoznatljivo ime.

Što Galaxy nudi djeci? Zašto bi se dijete upisalo u Vaš klub?

– Rad u NK Galaxy zasniva se na modernim temeljima nogometne igre. Radimo u manjim i u većim skupinama, na treninzima su od 2 do 3 trenera. Imamo treninge u svim dobnim skupinama pet puta tjedno u jutarnjim i popodnevnim terminima.

Djeca mogu dolaziti na lokaciju koju žele, a imamo ih više i djeca mogu napraviti treninga koliko žele. Treninzi su raznovrsni i napravljeni prema planu i programu za svaku dobnu skupinu. Radimo na individualnom pristupu djeci i na napretku sve djece, a ne samo pojedinaca. U klubu nam nije prioritet rezultat već odgojno obrazovni rad.

U radu s najmlađom djecom od 4 godine najbitniji nam je razvoj motoričkih sposobnosti i to: ravnoteža, koordinacija, brzina i agilnost. Razvoju istih doprinosimo provođenjem raznoraznih poligona u prvom dijelu svakog treninga osmišljenih od strane kineziologa. Također nastojimo unaprijediti i neke od antropoloških osobina (zdravstvenih osobina i konativnih osobina tj. razvoja ličnosti). Sa starijim uzrastima naglasak je na motoričkim sposobnostima jednako koliko i na nogometnim vještinama.

Gdje sve djeca iz NK Galaxy treniraju?

– Za sada smo na tri lokacije, dvije u Splitu i jednoj u Solinu. Djeca u Splitu treniraju na terenu Blatine-Škrape te na terenu Poljud-Spinut. U Solinu djeca treniraju u Cageball Japirko.

U kojim ligama se natječete?

– NK Galaxy se natječe u CTS ligi i HNS ligi. Sve naše generacije su uključene u lige i vikendom igraju utakmice. Također igramo i prijateljske utakmice preko tjedna te vikendom.

Iako ste mlad klub, planirate li suradnje s drugim klubovima?

– Dobro da ste postavili to pitanje jer već surađujemo s HNK Jadran iz Kaštel Sućurca. Suradnja se temelji na tome da naša starija djeca dobivaju priliku igranja na velikom terenu te nastavljaju razvijanje u nogometnom smislu. S mlađim kategorijama nam je u planu zajednički odlaziti na turnire i putovanja.

Imate već prepoznatljiv vizualni identitet, gdje god se pojavite plijenite pažnju. Gdje naručujete opremu?

– Nastojimo da su nam sva djeca jednako odjevena i da se na treninzima nosi isključivo klupska oprema i sva djeca su nam odjevena u nju. Uz dobru igru i zabavu oku je ugodno vidjeti lijepe dresove, klupska oprema nam je od Jako – Sport, a za ostalu opremu koja je potrebna djeci potpisali smo ugovor s trgovinom FootballMania te osigurali svoj djeci velike popuste prilikom kupnje sportske opreme.

Kakvi su Vam planovi u budućnosti?

– U skoroj budućnosti bih želio imati centralnu lokaciju gdje će nam biti srce kluba ali također planiram ostanak na svim našim dosadašnjim lokacijama.

Cilj mi je da pratimo djetetov razvoj ne samo na treninzima već i školi jer ipak dobar rad na treninzima te uspjeh u školi dobra su formula za izgradnju mladih ljudi. Kao klub nastojimo biti drugačiji od drugih, ne osvrtati se već slijediti svoj put, ići u ostvarenje vizije o klubu u kojem će se razvijati i školovati zadovoljni, sretni mladi ljudi.

Početak nije lagan i čeka nas još puno rada. Da bi sve funkcioniralo potrebna je dobra suradnja s roditeljima koji su pružili podršku. Kao jedna velika brojna obitelj smo. Jedino takav put je ispravan put gdje na prvo mjesto stavljamo zadovoljstvo i sreću djece, a sve ostalo je sporedna stvar. Novi članovi su nam dobrodošli. Posjetite nas na jednom treningu pa ćete vidjeti o čemu Vam govorim. Zadovoljna i sretna djeca koja se bave sportom i pri tom uživaju u bezbrižnom odrastanju.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime