Zrakoplov  Trade Aira Turbolet sletio je danas u Zračnu luku Dubrovnik na dio piste na kojem se odvijaju radovi rekonstrukcije.

Kako je za Dubrovački list potvrdio pomoćnik glavnog direktora i direktor projekta Razvoj Zračne luke Dubrovnik Luko Vuletić, zbog ovog događaja nije bilo nikakvih štetnih posljedica.

O svemu se očitovao TradeAir:

“Trade Air je danas dobio informaciju kako je zrakoplov Let 410 Turbolet na letu TDR821 iz Splita za Dubrovnik, registracijskih oznaka OK-LAZ oko 12:45 sletio na pogrešni, zatvoreni, dio piste na zračnoj luci Dubrovnik.

Navedeni zrakoplov je unajmljen od češkog prijevoznika VanAir Europe za obavljanje zračnog prijevoza na domaćim linijama od vitalnog značaja za gospodarski i socijalni razvoj regija (Public Service Obligation). Trade Air je u ovom trenutku započeo istragu s dubrovačkom zračnom lukom te predstavnicima VanAir Europe.

Nakon slijetanja, iz predostrožnosti su na pistu izašli vatrogasci te Hitna pomoć, ali nikome od 7 putnika i 3 člana posade nije bilo potrebno pružiti pomoć niti je utvrđena ikakva šteta na zrakoplovu.

Ubrzo nakon slijetanja, zrakoplov je napustio navedeni dio piste te se parkirao na stajanci, gdje je obavljen iskrcaj putnika.

Nakon što prikupi potrebne informacije, Trade Air će obavijestiti nadležna tijela Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.”

Pretpostavlja se da je do nepropisnog slijetanja došlo zbog neinformiranosti i nepripremljenosti pilota Trade Aira za let. Zrakoplov je potom odletio u sljedeću destinaciju. Agencija za zrakoplovstvo istražit će okolnosti događaja.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime