Na sastanku Stožera civilne zaštite Grada Imotskoga i stožera općina Imotske krajine donesene su zajedničke mjere u povodu trenutne epidemiološke situacije u krajini. One će se proslijediti na više razine i po njihovu prihvaćanju stupit će na snagu.

Radi se o sljedećim mjerama:

  • na svadbama ograničiti broj osoba na 50,
  • dopustiti rad ugostiteljskih objekata iz skupine „barovi“ i skupine „bistroi“ samo na otvorenim terasama, a zabraniti rad u zatvorenom dijelu objekta,
  • sahrane obavljati bez iskazivanja sućuti ožalošćenima,
  • obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja djeluju kao izletišta i pružaju ugostiteljske usluge ograničiti na pružanje usluga skupinama s do 20 osoba.
  • ostale proslave obilježavati isključivo u krugu obitelji u skupini s do 20 osoba.

Trajanje mjera određeno je na 14 dana, uz mogućnost produljenja.

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Imotskoga dr. Vice Čikeš još jednom poziva na odgovornost.

– Dokažimo da smo odgovorni i disciplinirani te da poštujemo svoje bližnje – rekao je.

Gradonačelnik Ivan Budalić u svom izlaganju naglasio je ozbiljnost trenutne situacije.

– Pred nama je neizvjesno razdoblje u kojemu se moramo ponašati odgovorno. Imotska krajina je nerazdvojiva cjelina, koja je povezana na mnoge načine. Sve nas to obavezuje na disciplinirano ponašanje – izjavio je gradonačelnik Imotskoga Ivan Budalić. Dodao je kako trenutna situacija nije prihvatljiva te da stožeri jedinica lokalne samouprave mogu puno napraviti.

Od 10. srpnja u Imotskoj krajini evidentirano je 130 pozitivnih osoba, od kojih je oko 90% na kućnom liječenju i imaju lakše oblike bolesti.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime