Za nama je trodnevno razdoblje juga na Jadranu koja je u srijedu i četvrtak bilo snažno kao da se nalazimo u jeseni, a ne pri kraju klimatološkog proljeća. Jugo je puhalo i tijekom petka, rano ujutro imalo je olujne udare, no u drugom dijelu dana jugo je sve više slabilo, a večeras nas očekuje bezvjetrica ili jedva primjetna bura.

Posvuda je bilo toplo ili vrlo toplo s najvišim dnevnim temperaturama zraka od 23 do 27°C.

Baš kao i jučer, na srednjodalmatinskim otocima povremeno se javljaju nagle oscilacije u razni mora, a nakratko se more u Veloj Luci bilo povuklo za oko pola metra, ostavivši neke brodice na suhom. Jučer je pojava bila znatno izraženija, a često su se izmjenjivali plima i oseka.

 

Većini se Dalmatinaca jugo ovih dana “popelo na vrh glave”, pa je dobra vijest da ga više neće biti do kraja tjedna. No temperature će biti više iz dana u dan, a svoj bi vrhunac mogle doseći u ponedjeljak koji će velikom dijelu dana Dalmacije donijeti prave ljetne vrućine s temperaturama zraka i iznad 30°C. Postoji mogućnost da se u dolini Neretve temperatura u najtoplijem dijelu dana približi vrlo vrućih 35°C, što predstavlja ekstremno visoku vrijednost temperature zraka za ovaj dio godine.

Prema sadašnjim prognostičkim materijalima, nešto pljuskova bi mogli dočekati u noći s utorka na srijedu, a u srijedu će konačno malo osvježiti.Očekivane najviše dnevne temperature zraka u ponedjeljak


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime