HVALEVRIJEDAN POTEZ Župa Jesenice vatrogascima donirala vrijednu opremu

Svećenik iz župe Jesenice, don Tomislav Bašić, pokrenuo je akciju za kupnju neophodne opreme vatrogascima DVD "Dalmacija" Dugi Rat

Nakon veikog požara koji je zahvatio šire splitsko područje, do javnosti je došla informacija o katastrofalnom stanju opreme u mnogim DVD-ovima diljem Dalmacije. Pokrenute su mnoge hvalevrijedne akcije kojima su se prikupljala sredstva za kupnju nove opreme, a stizala su sa svih strana svijeta.


Ponukan hrabrošću i požrtvovošću vatrogasaca iz DVD-a “Dalmacija” Dugi Rat koji su sudjelovali u gašenju požara, svećenik iz župe Jesenice, don Tomislav Bašić, pokrenuo je akciju za kupnju neophodne opreme.

– Velečasni Bašić nam je stvarno otkad je došao u župu izlazio u susret. Pomagao je i u humanitarnom turniru koji svake godine organiziramo u sjećanje na našeg člana, Zdravka Rakelu – Bembu. Kad je ovaj katastrofalni požar između Tugara i Splita prebacio u našu općinu, velečasni je bio oduševljen našom intervencijom. Pitao nas je što nam je najviše potrebno, a naravno, najpotrebnije nam je zaštiti naše članove adekvatnom opremom, tako da smo našli nekakav dogovor. Velečasni i župa Jesenice su nam donirali pet kaciga za šumske požare, čija je vrijednost skoro pet tisuća kuna, što je za župu Jesenice stvarno velika donacija. – rekao je predsjednik DVD “Dalmacija” Dugi Rat, Frane Marčić.

Dodao je i da je oprema stigla zajedno s donacijom gospođe Petre Dizdar iz New Yorka, koja skuplja donacije za vatrogasna društva diljem Dalmacije.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0