Hrvat u ulozi života na “Zvjezdanim stazama”: Pojavljuje se u zadnjoj epizodi druge sezone na legendarnom brodu “Enterprise”

Bio je angažiran na raznim holivudskim hitovima

Ante Deković je 38-godišnjak iz Šibenika koji je 2005. u Koelnu završio višu školu za audio i video efekte, nakon čega je sreću odlučio potražiti u Hollywoodu.


Otad se Ante može pohvaliti da je surađivao i s najvećim svjetskim producentima, poput Rolanda Emmericha na čijoj je drami „Anonymous“ iz 2011. godine bio zadužen za vizualne efekte. Bio je Deković angažiran i na drugim velikim holivudskim hitovima kao što su „Brzi i Žestoki 5“, „Igre gladi“ i „2012“.

– Od malih nogu imao sam afinitet prema kameri, snimanju i svemu što je bilo povezano s tim. Sve je počelo sa snimanjem skateboard videa, i trikova koje smo izvodili ja i društvo. Prvi skate video snimio sam kao 15-godišnjak, i već tada sam shvatio da će kamera, video zapisi i njihovo rezanje i slaganje odrediti moj daljnji životni put. Nakon završene škole za video efekte u Koelnu, zahvaljujući nagovoru moje majke i njezine prijateljice Amerikanke odlučio sam okušati u SAD-u. Na početku mi je bilo možda i teško, ali nakon nekoliko neuspjelih pokušaja došao je moj sretan dan. Upoznao sam vlasnika jedne produkcijske tvrtke za reklame koji mi je ponudio prvi posao i praksu u svijetu šušura i zabave. Posao sam prihvatio i nakon čega je sve išlo mnogo lakše. Počeo sam dobivati gaže za vizualne efekte i na većim holivudskim projektima – pričao je Deković za ŠibenikIN prije nekoliko godina kada je bio nominiran za nagradu Emmy za rad na seriji “Da Vincijevi demoni”, javlja ŠibenikIN. Tada nažalost nagradu nije dobio.

Njegov zadnji angažman je supervizija vizualnih efekata u najnovijoj inačici “Zvjezdanih staza”, čija je druga sezona upravo okončana. Radnja se događa na svemirskom brodu Discovery, no u zadnjoj dvodijelnoj epizodi pojavljuje se i legendarni brod Enterprise, na čijem se komandnom brodu našao i Ante Deković.

– Još uvijek ne mogu vjerovati da ne samo da sam dobio priliku raditi u seriji, nego sam postao i dio ekipe na komandnom mostu Enterprisea – napisao je uzbuđeni Ante na Facebooku.


Ante je na fotografiji ovaj u pozadini, u plavoj uniformi, bez kose.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime