Hoće li u nedjelju padati snijeg?

Dok je subota protekla u znaku sunčanog vremena s jakom burom, nedjelja donosi više oblaka


Kako je i bilo najavljeno, vrhunac hladnoće aktualnog hladnog vala, moguće i ovogodišnjeg siječnja općenito, događa se u noći sa subote na nedjelju. U 23 sata Zagora sjeverne Dalmacije već je ponegdje dosegla -6°C, srednje Dalmacije -5°C, a cijelo šibensko područje također je “utonulo” u minuse. Do jutra je moguće da će u nekim kotlinama Dalmatinske zagore temperature zraka biti oko -10 Celzijevih stupnjeva.


Dvoznamenkasti minusi u subotu su se mjerili u planinama iznad 1500 nadmorske visine, gdje je visina snijega ponegdje i preko metar.

Dok je subota protekla u znaku sunčanog vremena s jakom burom, nedjelja donosi više oblaka. Od jutra će oblačnije biti na sjeveru Dalmacije, a naoblaka će se brzo proširiti prema jugu. Oborina će biti tek ponegdje i uglavnom će se držati mora. Tamo će padati kiša i susnježica. Malo snijega ili susnježice moguće je sredinom dana i popodne u sjevernoj, zatim srednjoj Dalmaciji. Prema kraju dana razvedravanje na sjeveru Dalmacije, proširit će se postupno prema jugu.

Puhat će uglavnom slaba bura i levant, na otvorenom moru prolazno jugo. Minimalne temperature od -10°C ponegdje u Zagori do 2°C uz obalu i na otocima. Najviše dnevne od -1°C ponegdje u Zagori do 7°C ponegdje na otocima.

Prognozirane temperature u noći na nedjelju

U ponedjeljak i utorak sunčano i hladno, osobito u ponedjeljak.Od srijede jugo koje će do petka biti olujno i podignuti temperature zraka do toplih 15 stupnjeva uz novu turu obilne kiše.

Moja reakcija na članak je...
Vau
20
Haha
2
Hagić
19
Hmmm
5
Plač
9
Grrr
10
Molim?
8Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime