Sve je započelo pozivom oko ponoći, nakon dvije ure dobrog basketa. Ali baš baš dobrog! No, trebalo je krenuti u potragu za čovikom, ali na Šolti. Nisam baš imao drugih opcija nego se kaićem zaputit iz Bola do Rogača… – započinje priču naš sugovornik, koji je dio brojkom možda nevelike, ali srcem i altruizmom goleme obitelji Hrvatske gorske službe spašavanja.

Nije želio izaći u javnost s imenom i prezimenom, jer mu nije do samopromocije, već želi približiti našim sugrađanima što sve HGSS-ovci rade kako bi bili na dispoziciji u odsudnim trenucima. I tako se Bročki zaputio barkom na jedra oko jedan sat poslije ponoći, a u Rogač je (srećom uz povoljan vjetar te nakon Splitskih vrata uz malu pomoć nejake pente) stigao oko 7 sati ujutro.

– Ostavio sam kaić odmah ispod benzinske u Rogaču, a onda sam s kolegama krenuo u potragu za nestalim muškarcem do navečer. Prespavao sam u prostorijama DVD Šolta, ovim putem im još jednom zahvaljujem na gostoprimstvu, a sutradan samo nastavili potragu koja je uspješno završena. E sad se trebalo vratiti na Brač što je ispala malo veća avantura od dolaska. Jer digli su se valovi, učinila je nevera, a iako sam vidio mora u životu, rijetko kad je bilo baš ovako. Kaić se počeo puniti morem, ali i kišom koja je doslovno niotkuda počela pa sam morao jednom rukom držati timun, a drugom šekavati… – prepričava nam Bročki, koji se nakon pet sati dokopao svog otoka, stigao u Bol bez fanfara i svečanog dočeka.

“A šta sam moga, triba ić tražit čovika, nema se šta mislit”, zaključio je naš sugovornik, koji je inzistirao na dvije stvari: da se naglasi kako je ovo godina proslave 70 godina osnutka HGSS-a. I naravno, da prodaje maslinovo ulje…Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime