HDZ objavio listu za EU izbore – predvodi je Šeksov posinak Karlo Ressler

Na drugom mjestu je aktualna europarlamentarka Dubravka Šuica

HDZ je u petak odredio kojih će 12 kandidata biti na njihovoj listi za izbore članova za Europski parlament, a nositelj liste bit će Karlo Ressler, savjetnik premijera Andreja Plenkovića i koordinator izrade stranačkog programa za europarlamentarne izbore.


Na drugom mjestu je aktualna europarlamentarka Dubravka Šuica.

Na trećem mjestu je saborski zastupnik Tomislav Sokol, na četvrtom Željana Zovko, a na petom je mjestu zastupnica Sunčana Glavak.

Slijede Plenkovićeva asistentica iz Bruxellesa Marijana Balić, župan šibensko-kninski Goran Pauk, državna tajnica u Ministarstvu prometa Nikolina Brnjac, šef regionalne Razvojne agencije Slavonije i Baranje Stjepan Ribić, ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije Domagoj Maroević, župan brodsko-posavski Danijel Marušić te na posljednjem mjestu stožerni brigadir Stjepan Adanić.

– Mi smo usvojili program HDZ-a za izbore za Europski parlament koji se zove “Hrvatska za generacije. Naš program ima pet poglavlja. Prvi je “Uspješna europska Hrvatska”, drugi je “Europa rasta i poduzetništva”, treći je “Demokršćanski solidarna Europa”, četvrto je “Europa nove generacije”, a peto “Sigurna i globalno snažna Europa – istaknuo je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na konferenciji za medije nakon sastanka tijela stranke.


Što se tiče liste, Plenković kaže da su jasno rekli da na izbore idu samostalno.

– Na čelu liste bit će Karlo Ressler. Potpredsjednik mladeži EPP, moj suradnik i savjetnik zadnjih nekoliko godina, pravnik je, angažiran na ključnim pitanjima realizacije programa Vlade i aktivnostima u stranci. Pravi je trenutak da kažemo javnosti da HDZ želi s ovakvim programima poslati poruku mladima da svojim radom, znanjem i zalaganjem, mogu doći u poziciju da preuzmu krupnu političku odgovornost, uvjeren sam da će povjerenje opravdati.– Dubravka Šuica je druga na listi, ona je predsjednica našega kluba, ide po svoj treći mandat. Zajedno smo pobijedili 2013. i 2014., ona će kao naša najiskusnija naša zastupnica dati veliki doprinos. Treći je Tomislav Sokol, on je mladi pravnik, saborski zastupnik, doktor znanosti. Dio je svojeg obrazovanja proveo u Belgiji.

Ovako je Plenković pojasnio zašto je Ressler na prvom, a Šuica na drugom mjestu.

– Sjajan mladi čovjek, obrazovan i ozbiljan. Dijeli vrijednosti HDZ-a, demokršćanska, narodnjačka načela, domoljublje i državotvornost. Dokazao se u akademskoj karijeri. Naš je program “Hrvatska za generacije”. HDZ mora voditi brigu o svima.

Odgovorio je i na pitanje je li dobio savjet od Vladimira Šeksa, s obzirom na to da je njegov posinak.

– Dosta sam ulagao u svoje obrazovanje, svjestan sam važnosti europskog projekta za Hrvatsku. U ovom aspektu programa za europske izbore želim predstavljati sadržaj i vrijednosti koje imamo tako da ću pokušavati da fokus u kampanji bude na tome – kazao je Plenković.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime