Dipl.ing. Damir Grubšić, ravnatelj Javne ustanove za upravljanje park-šumom Marjan, objavio je na Facebooku Ljetna upozorenja, vezana uz Marjan.
Grubšićevu objavu prenosimo u cijelosti:

“Poštovane prijateljice i prijatelji Marjana,
u ovim ljetnim danima povećan je broj dolazaka na Marjan koji je još uvijek pod stanjem ‘opasnosti od elementarne nepogode’.

Podsjećamo da je kretanje šumom, unatoč skorom ljetnom zastoju radova, puno opasnosti, kako od odbačenih grana u sanaciji tako i suhih grana koja mogu sletjeti s krošanja. Članak 21. Zakona o šumama govori o osobnoj odgovornosti u kretanju šumom, no uzalud svi članci kad se nezgoda dogodi.

Ljeto je i vrijeme kad je ekstremno povećana opasnost od požara a običan opušak može izazvati neviđenu katastrofu. Suha šuma plane učas, zapaljene borove šiške odlete i desetine metara daleko paleći vatru na novoj udaljenosti, molimo vas poštedimo i Marjan i živote ljudi koje bi vatra, makar nenamjerno izazvana, mogla dohvatiti.

JUPŠM će učiniti sve da vam boravak na Marjanu bude što ugodniji no radi se o velikom prostoru, velikom broju posjetitelja, pogotovo ljetnih gostiju i kupača te se nadamo da ćete vlastitim primjerom pomoći da Marjan bude što čišći za vaš novi dolazak.Sve vaše primjedbe kroz Facebook inbox ili mail dolaze do mene i mojih suradnika te reagiramo.

Kriza će proći, potkornjak će se suzbiti, odgovornosti će se utvrditi, šuma obnoviti – sačuvajmo zajedno ovo što nam je ostalo za budućnost.

Javna ustanova za upravljanje park-šumom Marjan
Ravnatelj
Damir Grubšić dipl.ing.”Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime