Održana je 23. sjednica Gradskog vijeća Grada Trogira na kojoj je, među ostalim, usvojen prijedlog izmjene proračuna za 2019. godinu.  Usvojena je i odluka za otkup zemljišta za kolno-pješačku prometnicu u Planom, prijedlog odluke o izradi izmjena i dopuna detaljnog Plana uređenja pojasa “Brigi-Lokvice” te prijedlog odluke o komunalnim djelatnostima na području Trogira.

– Prezadovoljni smo ovom sjednicom Gradskog vijeća na kojem su usvojene sve točke. U dvije i pol godine ovo nam je već 23. sjednica, a toliko ih nije bilo ukupno u prošlom mandatu. Posebno me veseli što je usvojena točka za otkup zemljišta u Planom gdje ćemo reaktivirati radnu zonu i omogućiti dva nova poslovna objekta, a to znači 20 novih radnih mjesta za naše sugrađane – istaknuo je gradonačelnik Bilić i dodao kako je tako Grad postao vlasnik novih 20 milijuna kuna nekretnina, uz prethodni otkup zemljišta za rekonstrukciju ulice Put Dragulina, kupnju vrtićkog prostora na Balancanama i kupnju Mosorovog doma.

Na ovoj sjednici usvojen je i plan djelovanja u području prirodnih nepogoda za Trogir, prijedlog izmjene Programa rada Savjeta mladih s financijskim planom za 2019. godinu te prijedlog odluke o visini turističke pristojbe za brodove na kružnom putovanju.

– Odluka o pristojbi za kruzere primjenjivala bi se od 2021. godine. Odabrali smo srednju cijenu u odnosu na ostale, a to je od 1000 do 20.000 kuna, ovisno o kapacitetu broda – rekao je gradonačelnik.

Osvrnuo se i na problem heliodroma na oba Drvenika te istaknuo kako su osigurana sredstva iz gradskog proračuna te kako se nada da će heliodromi biti realizirani u 2020. godini u suradnji sa Zavodom za hitnu medicinsku pomoć Splitsko-dalmatinske županije.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime