Jučer je Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije izvijestio da je u nedjelju u poslijepodnevnim satima obaviješten od strane epidemiološke službe i ravnatelja Osnovne škole fra Pavla Vučkovića u Sinju da je jedna zaposlenica škole pozitivna na COVID-19.

Mjera samoizolacije određena je za većinu zaposlenika te ustanove pa je škola danas ostala zatvorena za učenike. Nastava se organizira po modelu C (kao nastava na daljinu) dok zaposlenici ne izađu iz samoizolacije.

“Suočeni smo s brojnim neugodnim situacijama”

Danas se na svečanom otvaranju novoobnovljene Osnovne škole Ivan Lovrić u Sinju u Područnoj školi Radošić gradonačelnica Sinja osvrnula na novonastalu situaciju u sinjskoj osnovnoj školi.

– Vjerujem da nitko nije razmišljao da se to može dogoditi već sada. Živimo u vremenu velikih izazova i suočeni smo s brojnim neugodnim situacijama uslijed pandemije. Moramo se na to naviknuti – kratko je kazala gradonačelnica Kristina Križanac.

Model A u većini škola

– Nadam se da nitko od ostalih djelatnika škole koji su samoizolaciji neće imati posljedice ili simptome bolesti – zaključila je.

Ostale škole na području Splitsko-dalmatinske županije danas su započele s nastavom u novoj školskoj godini prema već unaprijed dogovorenom modelu. U većini škola prevladava Model A, a to znači da se nastava održava u ustanovama, ali uz strogo poštivanje propisanih epidemioloških mjera.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime