Grad Split upozorava: Provjerite i ojačajte cime, učvrstite tende i uklonite suncobrane

"Pazite na sebe i druge, pazite i na svoju imovinu!"


Iz Grada Splita pozivaju na oprez zbog najavljenog nevremena. Naime, za cijeli Jadran za sutra je najavljen crveni meteoalarm, pa upozoravaju da ljudi paze sebe i svoju imovinu.


“Kako su upozorili meteorolozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, sutra, u nedjelju, na cijelom Jadranu puhat će jako do olujno jugo koje će na moru imati udare do 130 km/h. U Splitu će najjače jugo puhati između 15 i 18 sati, kada će udari prelaziti 100 km/h. S obzirom na kišu koja pada već nekoliko dana, molimo građane na izniman oprez prilikom boravka vani, jer bi vjetar mogao lomiti grane i stabla, osobito na području Marjana, Mosora i drugim zelenim dijelovima grada.

Prema meteorolozima, ekstremna kiša kakva je bila u četvrtak, a koja je ujedno i druga najveća dnevna količina oborine od početka službenih meteoroloških mjerenja, sutra se neće ponoviti. No najavljuju neverine u večernjim satima i poremećaje u prometu morem, pa bi bilo dobro putovanja na otoke odgoditi za ponedjeljak, a na svojim brodicama provjerite i ojačajte cime, učvrstite tende i uklonite suncobrane.
Pazite na sebe i druge, pazite i na svoju imovinu!”, objavljeno je na stranici Grada.

⚠️

Kako su upozorili meteorolozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, sutra, u nedjelju, na cijelom Jadranu puhat će…

Objavljuje Grad Split (službena stranica)Subota, 5. prosinca 2020.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
8
Haha
9
Hagić
5
Hmmm
4
Plač
57
Grrr
6
Molim?
22

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime