Podijelite

Grad Split je poslao priopćenje o analizi prometa kroz Zvonimirovu i daljnjoj odluci o prometovanju kroz centar grada. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

S namjerom poboljšanja protočnosti prometa kroz Zvonimirovu ulicu i Trajektnu luku, Grad Split, Hrvatske ceste, Lučka Uprava, Policijska uprava i Promet u primjenu su stavili projekt preregulacije prometa kako bi na samom terenu, u vrijeme najveće prometne gužve ispitali sve mogućnosti za pronalazak optimalnog rješenja u postojećim infrastrukturnim uvjetima. Primjenom nove regulacije otklonjen je čitav niz zapreka protočnosti prometa, napravljena su određena poboljšanja, međutim sam problem velike zagušenosti u satima najvećeg opterećenja nije u potpunosti riješen niti može biti bez novih prometnica. Prolaskom najopterećenijih termina zastoji su se raščišćavali, a situacija na terenu se normalizirala.

Svjesni kako se rješenje nalazi samo u novoj prometnoj infrastrukturi koja bi jedina mogla odgovoriti na potrebe više od pet milijuna putnika u splitskoj Trajektnoj luci, ova gradska uprava se zajedno sa suradnicima i strukom, odlučila na aktivan pristup rješavanju problema kako bi se u sadašnjim okvirima popravilo postojeće nezadovoljavajuće stanje u koristi građana Splita, a istovremeno aktivno radeći na izgradnji potrebne cestovne infrastrukture. Dodatnim angažmanom svih sudionika i boljom usklađenošću postoji mogućnost postizanja još boljeg rješenja.

Sve službe prate stanje na terenu i prikupljaju podatke. Zamjenik gradonačelnika Nino Vela za ponedjeljak u 13 sati u zgradi Lučke uprave sazvao je sastanak svih sudionika, koji će na osnovu prikupljenih podataka i provedenih analiza donijeti odluku o daljnjoj primjeni ovog prometnog režima, prvenstveno u koristi građana.



Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime