Grad Kaštela neće povećavati paušalni porez za iznajmljivače: “To bi bio udar na građane”

novim zakonom gradovima i općinama dopušteno povećanje paušalnog poreza za male iznajmljivače do čak 500 posto


Nakon što je prije desetak dana u Hrvatskom saboru izglasan konačni prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak, gradonačelnik Denis Ivanović odlučio je da se paušalni porez za iznajmljivače u Kaštelima neće povećavati, iako je novim zakonom gradovima i općinama dopušteno povećanje paušalnog poreza za male iznajmljivače do čak 500 posto.


– S obzirom da su Kaštela turistički grad u kojem naši građani žive uglavnom od turizma, uvođenje veće stope poreza značio bi udar na standard građana što nikako ne želimo, a vjerujem da će ovoj odluci potporu dati i kaštelanski gradski vijećnici – poručuje gradonačelnik Ivanović.

Ono što novi Zakon donosi je da iznos paušalnog poreza za iznajmljivače ne donosi više Ministarstvo turizma, nego jedinice lokalne samouprave, odnosno gradovi i općine samostalno. Također, Zakonom je definirano da paušal ne smije biti manji od 150 kuna niti veći od 1.500 kuna. No, ako grad ili općina sami ne donesu odluku o visini paušalnog poreza u zadanom roku, tada će prema Zakonu paušal iznositi 750 kuna po krevetu.

Prema novom zakonu gradovi i općine koji imaju Turističke zajednice, dužni su odluku o iznosu paušala za iznajmljivače donijeti do kraja siječnja 2019. godine.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime