Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u petak u Dubrovniku na proslavi Dana dubrovačkih branitelja kako je ona obišla

“Sjećamo se svi kada je Sveti Nikola u Dubrovniku umjesto poklonima u čizmicama osvanuo teškim napadom. Taj je napad osvijestio u međunarodnoj zajednici da je ono što se događa u Hrvatskoj rat i agresija, i tada su se počeli mijenjati pogledi na Hrvatsku i na ono što su nam branitelji omogućili”, kazala je predsjednica.

Na pitanje je li danas u kampanji, Kolinda Grabar-Kitarović rekla je da je u Dubrovnik došla kao predsjednica i vrhovna zapovjednica vojske, javlja N1.

Na pitanje o njezinoj izjavi da bi Milanu Bandiću, završi li u zatvoru, nosila kolače, te pitanje bi li ga pomilovala ako bi završio u zatvoru, novinare je pitala jesu li ozbiljni.

“Jeste li vi ozbiljni novinari ili Radio Mileva? Rekla sam da je svaka osoba u državi nevina dok mu se ne dokaže krivnja pravomoćnim postupkom, i da ću se boriti ne samo za Bandića nego za sve građane dok im se ne dokaže krivnja”, rekla je predsjednica.

Kada su u pitanju ćirilični plakati koje je postavilo Srpsko narodno vijeće, predsjednica kaže kako bi se iz SNV-a trebali pokloniti braniteljima.

“SNV bi se trebao duboko pokloniti hrvatskim braniteljima koji su oslobodili Hrvatsku i omogućili demokraciju i to da svatko ima pravo reći što hoće, da imamo slobodu mišljenja i govora… Sa srpskom zajednicom u Hrvatskoj se dobro razumijemo, čast iznimkama.”, kazala je predsjednica.

Na Vrdoljakov komentar da bi bolje bilo da kolače donese u školu i upozna se sa reformskim procesima kazala je kako je ona obišla više škola nego on, piše N1.

“Obišla sam puno škola, više nego on. Pokrenula sam projekt Hrvatska čita, jer sam znala uočiti gdje postoji problem. Ministrici obrazovanja koja je stupila na dužnost odgovornost ne počinje od početka službene reforme. Svi moramo raditi najbolje što možemo. Ako su PISA rezultati gori znači da nešto ne štima s kurikulumom.

Bitno je da reforma ide dalje, a ona ne ovisi samo o ministrici. Moramo se prestati ideološki dijeliti o reformi obrazovanja. Ako kaskamo u računalnoj pismenosti i svemu drugom u čemu kaskamo, znači da nešto ozbiljno ne štima s hrvatskim školskim sustavom. Mislim da je najbolje pitati nastavnike kako ide reforma, u kakvim uvjetima rade, i pitati roditelje koliko vremena moraju provoditi s djecom za program koji je prepun činjenica, a ne učenja korisnih vještina”, kazala je predsjednica.1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime