Hajduk je u sklopu 13. kola HT Prve lige gostovao kod Gorice u Velikoj Gorici. Torcida je iz solidarnosti prema velikom broju svojih navijača koji nisu mogli dobiti karte za utakmicu ostala van stadiona.

Došlo je do nekoliko promjena u prvome sastavu Bijelih jer trener Vulić nije mogao računati na Gyurcsa, Caktaša i Tudora. Sudac Fran Jović već je u drugoj minuti nakon nepostojećeg kontakta počastio Ismajlija žutim kartonom. U 4. minuti hajdukovci su se izborili za napada 2 na 1, Bradarić je dobro dodao, ali Jairov je udarac u posljednji trenutak blokiran. U 9. minuti iz daljine je pokušao Jurić, ali domaći vratar Kahlina bez poteškoća je obranio.

Neshvatljiva greška

U 14. je minuti Gorica povela nakon dvije neshvatljive pogreške Bijelih: prvo je Jurić u startu prema lopti zaplivao u prazno, a Atiemwen je pobjegao i zaobišao Lopeza te matirao nemoćnog Blaževića. Minutu kasnije, nakon još jedne moguće kontre domaćih, požutio je i Jradi, a u 20. se i Marina našao u Jovićevoj knjižici.

U 27. Zwolinski je dobro prošao desnom stranom, ali Ismajli je u posljednji trenutak izbacio. Potom je domaćima zbog zaleđa poništen gol. Hajduk je u 32. minuti izjednačio preko Jaira koji je odlično skočio na Šehićev ubačaj, a Kahlina nije dobro pokrio svoju stranu gola. U 43. minuti Čagalj je nakon starta đonom na Bradarića zaradio crveni karton i ostavio domaću momčad s igračem manje. Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 1-1.

Hajduk je u nastavku utakmice prvi zaprijetio, Bradarić je već u prvom naletu došao pred gol, ali Gorica se u posljednji trenutak obranila. S druge je strane pokušao Dvorneković, ali ni njegova akcija ni korner nisu ugrozili Blaževićeva vrata. Uskoro je uslijedio i peti žuti karton, ovaj put za Bradarića. U 62. minuti Jradi je sjajno pucao iskosa iz slobodna udarca, ali Kahlina je iščupao loptu ispod grede.

U 67. minuti Juranović je srušio Atiemwena koji je otvarao kontru i zaradio žuti karton. Vulić je krenuo s prvom izmjenom, Ivanovski umjesto Bradarića. Prošlo je više od pola sata drugoga poluvremena, a na terenu se nije moglo uočiti tko ima igrača više.

Uzalud tražili jedanaesterac

U 84. minuti hajdukovci su nakon kontakta i pada Ivanovskoga tražili jedanaesterac, ali igra se nastavila, uz još jedan žuti karton za Hajdukova napadača. Tek su tada Bijeli shvatili da je bod s igračem više ravan katastrofi. Vulić se nadao promjeni rezultata nakon uvođenja Palaverse i Teklića, ali Gorica se dobro branila, naposljetku i obranila 1-1, s igračem manje punih 50 minuta.

GORICA: Kahlina, Muhammed, Jovičić, Čagalj, Suk, Žutić, Čabraja, Atiemwen, Marina, Zwolinski, Dvorneković

HAJDUK: Blažević, Šehić, Ismajli, Lopez, Bradarić, Fomitschow, Jurić, Juranović, Jradi, Jairo, Said.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime