– Osjećam se dobro jer nikad nisam snimao film u Šibeniku, a napravio sam preko 15 kazališnih predstava. Bili smo dječje amatersko kazalište, ali radili smo punom parom i imali više premijera godišnje. Ovo je nešto specijalno, stalo mi je do ovog projekta i gurao sam to godinama. Šećer na kraju je da se moja finalna scena snima na sv. Mihovilu – kazao je Višnjić za ŠibenikIN dodavši da je ovo za njega posebno emotivno nabijen dan.

Projekt nastaje prema scenariju Antuna Vrdoljaka i knjige Nenada Ivankovića ‘Ratnik, pustolov i general’, a film i serija obuhvatit će sve važnije dijelove Gotovinine biografije, od djetinjstva na otoku Pašmanu, uključujući i potresnu scenu tragične smrti majke koja je poginula štiteći sina od minske eksplozije. Scenarij prati njegov odlazak u Južnu Ameriku, susret s prvom suprugom, dolazak u Francusku i obuku, gdje iz 1. regimente prelazi u elitnu padobransku postrojbu, potom prati ratni put Legije stranaca u Africi do povratka u Domovinski rat te naposljetku odlazak u zatočeništvo u Haag.

Svašta se šuškalo, zašto se film i dalje snima, iako je već bio u postprodukciji, a ni redatelj Antun Vrdoljak nije nam ponudio logično objašnjenje. Naprotiv, bio je prilično konfuzan.

– Čini mi se sve skupa malo preoptimistično, a to obično tako završava u hrvatskoj nezahvalnosti da se smijeni načelnika. Tema je zanimljiva i nema dvojbe da je riječ o najznačajnijim temama hrvatske povijesti. Evo tu vidimo Šibenski most na kojem se vodio Rujanski rat, a svi znaju i za legendarnu šibensku ‘oba su pala’ – kazao nam je redatelj dodavši da je snimanje trajalo puno, a trebat će im još 5 do 6 dana, piše ŠibenikIN.

Tvrđava sv. Mihovila danas je bila puna glumaca, statista i ljudi iz produkcije, a posjetio ih je i gradonačelnik Željko Burić.– Cijeli Šibenik je filmska kulisa, to zaista je tako. Svi smo rođeni tu, živimo tu i uživamo kad smo na Mihovilu. Svakodnevno prolazimo i kod katedrale i to smatramo normalnim pa često ne registriramo ljepotu koja nas okružuje – kaže gradonačelnik Burić za kraj dodavši da svaki stanovnik Republike Hrvatske, bez obzira na nacionalnost, mora biti ponosan na ono što je Šibenik iznjedrio u krvavoj priči – vlastitu državu, a sad će ti prizori biti prikazani i na filmskom platnu.