“Gledali smo Hajduk i Olja je spomenula da je Zlatko Vujović opasan fudbaler. Tada sam rekao – ženim se…”

“Jednom prilikom gledali smo zajedno utakmicu Hajduk – Hamburger…”


Foto: Jurica Galić Juka

Đorđe Balašević napustio nas je danas u 68. godini, a njegov život osim emotivnih stihova zasigurno je obilježila i ljubav sa suprugom Oliverom.


Najljepše riječi, stihovi i pjesme jednog od najvećih kantautora i pjesnika na ovim prostorima. Svoje najljepše pjesme je otpjevao svojoj najvećoj ljubavi koju je upoznao 1979. godine, piše Nedeljnik.

Sa Oliverom je u braku bio četiri desetljeća, a ona je bila i ostala njegova najveća podrška, ali i inspiracija.

Slavni kantautor upoznao je mladu Zrenjaninku Oliveru Savić, bivšu reprezentativku u sportskoj gimnastici nenadano. Oboje su bili gosti novosadske televizije – Olivera kao sportašica, a Đorđe kao glazbenik.

Vrsna gimnastičarka u četiri sportske discipline, s pregrštom medalja i priznanja, trebala je odlučiti između te svoje ljubavi i ove nove, koja se tek rađala.

“I tu ja prevagnem kao peta disciplina”, pričao je Đorđe u prosincu 1981. godine.“Jednom prilikom gledali smo zajedno utakmicu Hajduk – Hamburger…” nastavio je Balašević.

“Najednom Olja mi prebaci ruku preko ramena i reče: ‘Ovaj Zlatko Vujović je opasan fudbaler.’ Rekao sam tad sebi: Našao sam pravu osobu, drugara koji se razume i u druge stvari. Ženim se odmah – gotovo je”, izjavio je Balašević.Moja reakcija na članak je...
Vau
6
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
2
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime