Zimsko vrijeme nastavilo se tijekom subote. Noć je bila vrlo hladna. Temperature zraka u Zagori padale su do -4°C, a u najvišim planinama do -15°C. Uz obalu i na otocima većinom je bilo oko 0°C.

Danju je bura prestala, zapuhala je slaba do umjerena tramontana, a najviše dnevne temperature umjereno su porasle u odnosu na jučerašnje vrijednosti. Tako su u Zagori temperature u najtoplijem dijelu dana bile od 4 do 6°C, uz obalu i na otocima od 7 do 9°C.

U popodnevnim satima jače se naoblačilo sa zapada. Snijeg je počeo padati prvo u Zagori sjeverne Dalmacije, a postupno se širio u Zagori srednje Dalmacije. Uz obalu je tek ponegdje bilo vrlo slabe kiše ili susnježice. Uz povremeno jači snijeg, u Kninu i Kijevu stvorio se tanak snježni pokrivač.

Snijeg na Kozjaku se spustio nisko

Naši čitatelji javljaju da snijeg pada u zaleđu Trogira i Kaštela, a prve snježne pahulje počele su na Kozjaku, Mosoru i mosorskim naseljima. Radi se o prolaznoj fronti koja će tek ponegdje donijeti malo oborina, a već večeras slijedi razvedravanje sa zapada. Nedjelje donosi suho i pretežno sunčano vrijeme s tramontanom, ali neće biti osobito hladno. U ponedjeljak novo suho zahlađenje koje ponovno donosi mraz, a nova promjena vremena s kišom i snijegom stiže u drugom dijelu utorka.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime