Podijelite

Pred stanovnicima splitskog Velog Varoša svečarski su dani. Večeras počinje tradicionalna dvodnevna pučka fešta puna zanimljivih zbivanja. Bogat kulturno-umjetnički i zabavni program počinje večeras u 20:30 na Uvodića širini.

Više o detaljima same manifestacije rekla nam je Aida Jukić, voditeljica gradskih manifestacija TZ Grada Splita.

– Fešta Svetog Križa dio je obilježavanja blagdana Svetog Duje. S programima smo počeli na Praznik rada, a trajat će do 7. svibnja. U Velom Varošu TZ Grada Splita u cijelosti radi tradicionalnu pučku feštu Svetoga Križa 2. i 3. svibnja.

Ove godine odlučili smo se dati prednost klapama koje njeguju tradicionalnu, izvorni dalmatinski klapski izričaj. Program počinje himnom u izvedbi klape Sinj, a onda će uslijediti njihov polusatni koncert. Ove godine dosta programa posvetili smo djeci i mladima, pa ćemo tako imati izvedbu jednog igrokaza, ali i plesnu točku naših cura iz plesnih skupina. Nakon toga dijela nastupa KUD Jedinstvo sa skraćenim koreografijama vezanih uz stari Split, a veliko finale je cjelovečernji koncert Trio Gušta. Program traje do ponoći.

Unutar fešte Svetog Križa pripremili smo program i 3. svibnja. Uz nastupe klapa, imamo nastup satiričara i program za omladinu, zatim nastup grupe Barbary, a na koncu i DJ program do ponoći.

U pravilu, program koji slijedi je za široku lepezu sugrađana. Tradicionalno imamo dobru suradnju s Gradskim kotarom Varoš, a uskoro ćemo u suradnji s Lučcem raditi Dane Radunice. Oba Gradska kotara su prepuna stranaca pa su događaji prilagođeni našim gostima, želimo da iskuse tradicionalni život područja u kojem borave – kazala nam je Jukić.

Cijeli program povodom blagdana Sv. Križa pogledajte na plakatu:Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime